Mergi la conţinutul principal

Bucălău „lovește” din nou. Care e treaba cu Drumul Gulianca - Ianca – Viziru

* consilierul județean PNL Alexandru Bucălău a transmis un comunicat de presă în care l-a acuzat pe președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, că nu își face temele în privința drumurilor județene aflate în curs de modernizare * reacția vine după un schimb de replici în cadrul celei mai recente ședințe ordinare pe tema DJ211 Bordei Verde - Viziru * președintele CJ nu a dorit să mai comenteze acuzațiile lui Bucălău, precizând că acest drum este în grafic și că a explicat deja de prea multe ori situația

 

Consilierul județean PNL Alexandru Bucălău continuă atacurile la adresa președintelui Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, pe care l-a acuzat că nu este interesat de soarta drumurilor județene și că face declarații plecând de la hârtii și nu de la vizite în teren. Acesta a făcut referire în special la DJ 211 Bordei Verde - Viziru, subiect pe care a avut un schimb de replici recent cu președintele CJ în cadrul ședinței ordinare din luna aprilie.

”Cu toții ne dorim drumuri mai bune în Brăila, dar de la dorință până la putință este cale lungă și neasfaltată, precum multe drumuri de prin județul nostru și chiar de prin municipiu. Actualul președinte al Consiliului Județean Brăila, domnul Francisk Iulian Chiriac, vorbește cu avânt despre multe proiecte mărețe, care, în realitate, rămân doar niște hârtii, cu care domnul Chiriac își mai face vânt din când în când prin birou. Dacă reușește să asfalteze 1 km de drum județean, important și acela, bineînțeles, se laudă o săptămână și îl pozează din toate unghiurile, doar, doar o părea mai lung și mai lat. Nici în ceea ce privește puținele lucrări de infrastructură aflate în derulare în județul Brăila, domnul Francisk Iulian Chiriac nu manifestă interes, dimpotrivă, habar nu are, de exemplu, care este termenul de finalizare a unui proiect important pentru județul Brăila, care se realizează cu fonduri europene în valoare de 80 milioane lei. Este vorba despre proiectul «Modernizarea infrastructurii de transport județean pe traseul Gulianca-Ianca-Viziru, asigurând conectivitatea directă cu coridorul TEN-T Brăila-Buzău»”, a declarat Bucălău.

Consilierul a ținut să puncteze că lucrările vizează modernizarea tronsoanelor de drum județean, respectiv reabilitarea structurii rutiere, a dispozitivelor de preluare a apelor pluviale, reparații/înlocuiri ale podețelor existente și semnalizarea rutieră a mai multor drumuri județene pe care le-a enumerat: DJ 202A - între localitățile Gulianca și Gradiștea, km 0^000 - 27^012, L# 27,012 km; DJ 221 - între localitățile Șutești și Ianca, km 42^550 - 53^485, L# 10,935 km; DJ 211 - între localitățile Ianca și Bordei Verde, km 43^800 - 52^548, L# 8,748 km; DJ 211A - între localitățile Bordei Verde și Ianca, km 0^000 - 14^465, L# 14^465 km.

”Conform contractului, termenul de finalizare a lucrării este 31.12.2022, dar se pare că acestea nu sunt cifre pe care președintele CJ Brăila consideră că merită să le rețină, domnul Chiriac exprimându-și public părerea de rău că lucrarea nu va putea fi terminată în «această vară!», atunci când știe el că își are sorocul. Realitatea este că, la modul în care se lucrează, pentru că până acum au asfaltat, au decopertat, au reasfaltat și, în prezent, iar decopertează, având în vedere că asfaltul întins pe șosea a crăpat în timpul iernii, este greu de crezut că lucrarea va fi finalizată chiar și în iarnă. În primăvara viitoare, probabil, iar vor decoperta, așa că slabe sunt speranțele ca acest proiect să respecte termenul prevăzut în contractul de finanțare”, a avertizat Bucălău.

 

Liberalul consideră că șeful CJ încearcă doar să liniștească oamenii

Consilierul județean și-a continuat atacurile precizând că ”nu încălzește” pe nimeni faptul că șeful CJ încearcă să liniștească oamenii spunându-le că dacă vor exista întârzieri constructorii vor fi penalizați.

”«Ce folos?» ar spune localnicii și șoferii care tranzitează, de exemplu, Drumul Județean 211 Bordei Verde - Viziru, care este un calvar, mai ales dacă se circulă noaptea pe el! Doamne ferește, să nu se întâmple vreo tragedie! Domnul Francisk Iulian Chiriac spune cu nonșalanță că acest drum este gata în proporție de 70 la sută. Îi solicit public președintelui CJ să le explice locuitorilor comunei Bordei Verde și tuturor brăilenilor ce înseamnă acest procent, pentru că oamenii sunt disperați realmente, văd gropi, decopertări, un drum bun doar de distrus mașinile și cam atât. Este adevărat că prețurile au sărit în ultima vreme, asta fiind ceea ce reclamă constructorii, dar aceștia au și un astfel de risc atunci când licitează o lucrare de infrastructură. Nu poți să tergiversezi o lucrare, poate chiar să nu lucrezi intenționat, în speranța că va veni o ordonanță salvatoare, care să aducă unele corecții. Presiunea asupra constructorilor trebuie să vină de la beneficiar, nu atât prin notificări scrise din birou, cât prin deplasări la fața locului. Vrem drumuri bune în realitate, nu doar pe hârtie!”, a conchis Bucălău.

Pentru a-și întări acuzațiile, consilierul a transmis o serie de fotografii și chiar o filmare cu sectoarele de drum amintite.

 

Chiriac susține că lucrările sunt în grafic

Contactat telefonic, președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, nu a dorit să mai comenteze acuzațiile liberalului, precizând că a discutat deja de nenumărate ori cu Bucălău despre drumul în cauză, însă consideră că acesta nu a înțeles nimic. Chiriac a dat asigurări că proiectul este în grafic și că termenul pentru finalizarea drumului este la vară, așa cum a declarat și în ședința Consiliului.

”Repet. Termenul de finalizare este în vara acestui an. Contractul pe fonduri europene este până în decembrie 2023. Suntem în grafic. Se lucrează. Sunt ingineri acolo. Nu aș vrea să comentez mai mult. E a nu știu câta oară când explic acest proiect”, a declarat Chiriac.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro