Mergi la conţinutul principal

Bronz pentru Marian Dănilă şi Marian Radu la naţionalele de box pentru cadeţi

CSM Brăila a avut cinci pugilişti la această competiţie • campionul din 2015, Costel Feraru, a pierdut din primul meci

 

La ultima competiţie oficială din 2016, Campionatul Naţional de box rezervat cadeţilor, CSM Brăila a participat cu cinci pugilişti şi a obţinut două medalii de bronz, prin Marian Dănilă şi Marian Robert Radu. La Zalău, boxerul pregătit de Georgiu Jipa, Marian Dănilă l-a învins în primul meci al categoriei 38 kg, pe Lucian Bisoc de la Câmpia Turzii şi şi-a asigurat medalia de bronz. În semifinale, brăileanul a fost însă învins de cel care avea să devină campion naţional la această categorie de greutate, Marian Radu de la Chiajna. Tot pe trepta a treia a podiumului a urcat Marian Robert Radu, la categoria 52 kg. Sportivul antrenat de Georgiu Jipa l-a învins prin TKO, repriza a treia, în primul meci, pe Alucăi de la Suceava, dar a fost învins în penultimul act al competiţiei de Ionuţ Lupu de la Gladiatorul Iaşi. Englez Anton a avut o prestaţie bună în primul meci la categoria 56 kg însă a fost defavorizat de arbitri, care l-au declarat învingător pe adversarul său, Denis Stoica de la Zalău. Dealtfel sportivul din Zalău a reuşit în final, cu ajutorul arbitrilor, să câştige titlul naţional la această categorie de greutate, stârnind astfel multe proteste din partea antrenorilor prezenţi la competiţie.

Cel de-al patrulea sportiv pregătit de Georgiou Jipa, Cristian Sică Pesceanu a pierdut încă din primul meci la categoria 72 kg, lucru normal ţinând cont de faptul că practică boxul într-un cadru organizat de doar câteva luni. Din nefericire, campionul naţional de anul trecut, Costel Feraru, sportiv antrenat de Costică Dafinoiu a avut o prestaţie mediocă şi a fost învins încă din primul meci, la categoria 44,5, de Cosmin Titan din Iaşi.

Eu consider că evoluţiile sportivilor noştri au fost bune, ei au pierdut în faţa boxerilor care au ieşit campioni naţionali. Au fost însă multe erori de arbitraj, cel mai contestat meci fiind cel în care brăileanului Engelez Anton i s-a luat nemeritat decizia de învingător în faţa reprezentantului gazdelor, Denis Stoica. Dealtfel, Stoica a fosat favorizat de arbitri să iasă campion. La Pesceanu nu am avut pretenţii pentru că nu poţi deveni boxer după două luni dar mă aşteptam ca Feraru să câştige titlul naţional. Din păcate, el nu a convins la această competiţie”, a declarat antrenorul Georgiu Jipa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro