Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brazilianul Kaka a cistigat Balonul de Aur

Mijlocasul brazilian al echipei AC Milan, Kaka, a cistigat, duminica, la Paris, Balonul de Aur decernat de publicatia France Football, dupa votul unui juriu format din jurnalisti din 96 de tari, informeaza AFP.
Cistigatorul Balonului de Aur a fost anuntat in cadrul emisiunii Telefoot de la postul francez TF1
Kaka, in virsta de 25 de ani, ii succede in palmares fundasului italian de la Real Madrid, Fabio Cannavaro, ocupantul locului 24 in acest an, si i-a devansat, cu 444 de puncte, pe portughezul Cristiano Ronaldo (277 puncte), argentinianul Lionel Messi (255 puncte) si ivorianul Didier Drogba, locul 4 cu 108 puncte. Locul cinci a revenit italianului Andrea Pirlo, cu 41 puncte.
Pentru prima oara in istoria sa, Balonul de Aur a fost deschis tuturor jucatorilor, indiferent de nationalitate sau campionat. Atacantul irakian Younis Mahmoud, campionul Asiei 2007 si care evolueaza in Qatar (Al Gharafa), s-a clasat pe locul 29.
"Acest Balon de Aur vine sa recompenseze un an special pentru mine. As dori sa-i multumesc lui Dumnezeu, parintilor mei si coechipierilor mei de la AC Milan si de la nationala Braziliei", a declarat Kaka.
Kaka, autor a zece goluri in Liga Campionilor, a fost unul dintre marii actori ai finalei cistigata de AC Milan in fata formatiei Liverpool, scor 2-1, mai ales cu o pasa decisiva la al doilea gol marcat de milanezi.
Kaka este al patrulea brazilian care cistiga prestigioasa recompensa dupa Ronaldo (1997, 2002), Rivaldo (1999) si Ronaldinho (2005).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii