Mergi la conţinutul principal

Brailita isi sarbatoreste patronul spiritual

Credinciosii din fosta comuna suburbana Brailita, impreuna cu brailenii din municipiu si judet il cinstesc, la fel ca in fiecare an, pe Sfintul Mare Mucenic Dimitrie "Izvoritorul de Mir". Miine, ei vor participa la Sfinta Liturghie de hram oficiata la biserica "Sfintul Dumitru", pentru a-l cinsti cum se cuvine si a-i cere ajutor mucenicului. Dimitrie este Ocrotitorul Tesalonicului din Grecia, dar si al tuturor crestinilor care se roaga Lui Dumnezeu si-L au pe Hristos ca Mintuitor. Diseara, in toate bisericile ortodoxe va fi oficiata Vercernia si vor fi inaltate rugi catre Sfintul Mare Mucenic Dimitrie, cel care a savirsit minuni si a patimit pentru Iisus.
In biserica din Brailita si in toate bisericile crestine vor fi rostite predici despre viata si faptele Sfintului Dimitrie, aparatorul cetatii Tesalonic si al crestinilor persecutati, al saracilor si al celor nedreptatiti. Mai trebuie spus ca marea sarbatoare de azi reprezinta un moment de referinta pentru ciobani si pentru toti locuitorii satelor de aici si de aiurea, pentru ca ea coincide cu "ravasitul oilor", adica ducerea mioarelor la iernat. Fara acest ritual anual, transhumanta veche de milenii n-ar mai fi fost pomenita. Totodata, la sarbatoarea "Sfintului Dimitrie", parohiile ortodoxe dar si credinciosii de rind dau cadouri si fac milostenie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu