Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii vor primi prin posta facturile de energie electrica

Incepind cu ianuarie 2006, "Electrica" Braila trece la implementarea unui nou sistem de citire/facturare/incasare a energiei electrice, care permite consumatorilor braileni plata facturilor, pe linga casieriile "Electrica", si la casieriile mai multor unitati bancare si postale. Concret, din ianuarie anul viitor, sucursala locala de distributie si furnizare a energiei electrice (SDFEE) va renunta la vechiul sistem constind in raportarea consumului de catre consumator si emiterea facturii la casieria "Electrica", sistem aplicat in Braila de aproape 3 ani de zile. Potrivit noului sistem pus la punct de "Electrica" si implementat de mai mult timp in cazul consumatorilor arondati filialei Muntenia Moldova sau celor din Bucuresti sau Ploiesti, factura la energia electrica va fi trimisa consumatorilor prin posta, asa cum procedeaza si alti furnizori de utilitati publice. Dupa ce brailenii primesc prin posta factura, clientii din mediul urban o vor putea achita la orice casierie "Electrica" Muntenia Nord din judet (spre deosebire de sistemul actual, in care consumatorii sint arondati pe zone casieriilor "Electrica"), precum si la oficiile postale si bancile "Romextera" si "Carpatica". In ceea ce priveste consumatorii din mediul rural, acestia pot plati factura de energie electrica direct la factorul postal care va elibera pe loc o chitanta, dar si la orice casierie din cadrul "Electrica" din judet, la oficiile postale atit din mediul rural cit si urban, precum si la casieriile celor doua unitati bancare mentionate anterior.
Trecerea la noul sistem nu mai obliga consumatorii sa raporteze lunar consumul, citirea fiind efectuata trimestrial de salariati ai "Electrica". Specialistii din cadrul sistemului au explicat ca in noile facturi consumul de energie electrica va fi estimat in baza consumului mediu lunar efectiv pentru fiecare consumator in parte, urmind ca trimestrial, mai precis in lunile martie, iunie, septembrie si decembrie, salariati ai "Electrica" sa faca citirile de regularizare. Important de mentionat este ca noua factura de energie elctrica va avea un cod de bare, pierderea ei obligind clientii sa efectueze plata numai la casieriile "Electrica".
De asemenea, pentru implementarea acestui nou sistem, conducerea "Electrica" a anuntat ca in perioada 31 decembrie 2005 - 17 ianuarie 2006, casieriile "Electrica" Muntenia Nord SDFEE Braila vor fi inchise. In data de 18 ianuarie 2006, casieriile vor fi redeschise si vor incasa numai facturile restante de la clientii care nu au achitat consumul de energie electrica in luna decembrie sau mai vechi, precum si noile facturi primite de client prin posta conform noului sistem.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii