Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii tintesc institutiile militare de invatamint

Vara aceasta au fost admisi in institutiile militare de invatamint 49 de tineri braileni, cu 3 mai multi decit anul trecut, fapt care, in opinia Biroului de Informare Recrutare (BIR) Braila spune multe despre gradul bun de pregatire a celor atrasi spre cariera militara. "Raportat la numarul dosarelor de candidat intocmite, gradul de reusita la examen a fost de 36%, un procent destul de bun, care mentine Braila printre primele cinci judete, ca numar de candidati admisi la institutii militare de invatamint", ne-a declarat colonelul Fanel Iancu, seful BIR Braila.
La colegiile militare liceale avem 10 admisi, din care 8 la "Dimitrie Cantemir" Breaza si 2 la "Stefan cel Mare" Cimpulung Moldovenesc. La academiile militare au intrat 4 absolventi de liceu braileni. Doi absolventi ai liceului "Nicolae Iorga" vor urma cursurile Academiei Tehnice Militare Bucuresti, iar ceilalti doi - unul de la "Cerna", iar celalalt de la Pedagogic - sint acum studenti ai Academiei Navale Constanta.
La scolile de maistri militari, Braila a avut 11 admisi - 2 la Scoala Militara de Maistri si Subofiteri (SMMS) a Fortelor Aeriene Buzau, 3 la SMMS a Fortelor Terestre Pitesti si 6 la SMMS a Fortelor Navale Constanta. Printre cei admisi la Constanta se afla si Mihaela Gazdaru, absolventa a Grupului Scolar "George Vilsan" Faurei, care a intrat cu 9,59, cea mai mare medie obtinuta anul acesta de un candidat brailean la invatamintul militar.
La SMMS a Fortelor Terestre Pitesti au fost admisi, la subofiteri, 24 de tineri braileni care provin din rindul militarilor angajati pe baza de contract din garnizoana noastra.

Campanie pentru soldatii voluntari

Pina la demararea campaniei de atragere a tinerilor catre institutiile militare de invatamint, pentru urmatorul an scolar, Biroul de Informare Recrutare Braila este implicat in noua campanie de promovare a serviciului militar voluntar. Campania a demarat miercuri, 20 septembrie, si vizeaza alcatuirea unei baze de selectie de unde sa se poata alege candidatii cei mai capabili, dupa 1 ianuarie 2007.
Deocamdata, BIR imprastie afise si materiale publicitare in unitati militare, scoli, institutii ale administratiei locale si locurile cel mai intens circulate din municipiu, pentru a atrage citi mai multi tineri. "Cei care se arata interesati de cariera militara vor completa o fisa de contact. Aceste fise vor constitui baza de selectie a viitorilor militari profesionisti, atunci cind vor exista normele metodologice de aplicare a noii legislatii, iar incorporarea va incepe efectiv", ne-a explicat colonelul Iancu, seful BIR. Acesta se declara optimist in ceea ce priveste rezultatul campaniei la Braila: "Deja avem peste 100 de fise de contact intocmite inainte de demararea actualei campanii de promovare", ne-a spus el.
Campania se va derula la nivel national si va include si clipuri publicitare TV. Exista si un tel-verde la care toti cei interesati pot apela gratuit, pentru a obtine cit mai multe informatii: 0800.808.880. Mai multe date se pot afla, de asemenea, de pe site-ul www.mapn.ro, la sectiunile recrutare sau cariera militara, precum si la numarul de telefon al BIR Braila, 0239.623.712.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii