Mergi la conţinutul principal

Brailenii sint pregatiti sa plece din tara

In perioada iulie - septembrie, la Braila au fost emise 4.679 de pasapoarte, cu 1.422 mai multe decit in trimestrul II al anului. Cresteri considerabile s-au inregistrat si la includerea ulterioara a minorilor in pasapoartele reprezentantilor legali, respectiv 178 de cazuri fata de 140.
In cel de-al treilea trimestru al anului, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple, din cadrul Institutiei Prefectului judetului Braila, a solutionat si 179 de cereri de pierdere, 10 de furt si 36 de deteriorare/distrugere a pasapoartelor. Pe aceasta linie au fost aplicate 104 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3.370 lei. De asemenea, s-au primit 1.560 cereri de eliberare pasapoarte in regim de urgenta, aproape dublu fata de perioada precedenta. Pentru serviciile teritoriale de evidenta persoanelor Faurei, Insuratei si Ianca, s-au emis si predat 145 de pasapoarte, inregistrindu-se o crestere de 38% a solicitarilor de eliberare prin sistemul de ghiseu unic. Preocuparea principala in aceasta perioada a constituit-o organizarea activitatii de solutionare a cererilor de eliberare a pasapoartelor cu respectarea dispozitiilor in vigoare privind eliberarea in termen de 7 zile pentru regimul normal (inclusiv in cazul cererilor depuse la serviciile publice comunitare locale) si in 2 ore pentru regim de urgenta. Pentru atingerea acestui obiectiv s-a lucrat cu publicul la doua sau trei ghisee, in functie de numarul de solicitanti, birocratia fiind redusa, prin posibilitatea data cetatenilor de a achita toate taxele aferente, inclusiv cele de urgenta, la ghiseele Trezoreriei, amenajate in incinta Serviciului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu