Mergi la conţinutul principal

Brailenii se pot inscrie la Festivalul National de Film "Spune NU violentei in scoli"

S-a dat startul celei de-a II-a editii a "Festivalului National de Film "Spune NU violentei in scoli". Perioada de desfasurare a concursului este noiembrie 2008 - iunie 2009. Lucrarile trebuie trimise pina pe 7 martie 2009, jurizarea lucrarilor are loc in perioada 23 - 27 martie 2009, iar festivitatea de premiere si incheierea concursului, pe 15 mai 2009.
Competitia este deschisa tuturor participantilor institutiilor de invatamint secundar si superior. In concurs se va participa numai cu lucrari proprii, originale, ce nu au mai participat la alte concursuri. De asemenea, pina la finalizarea concursului, lucrarile trimise nu vor mai putea fi folosite pentru alte activitati, organizatorii dobindind drepturi de difuzare. Concursul este structurat pe doua sectiuni: film de scurtmetraj si reportaj (filmat). Pentru prima sectiune, organizatorii se asteapta ca participantii, prin intermediul unui film de scurtmetraj, de maxim cinci minute, sa surprinda modalitati de stopare a violentei in scoli. Materialul vizual trebuie sa fie insotit obligatoriu de un sinopsis. Filmul de scurtmetraj accepta o echipa formata din cel mult cinci elevi, indrumati de un profesor. In ceea ce priveste sectiunea reportaj (filmat), acesta trebuie sa fie inspirat din fapte reale, sa nu depaseasca durata de cinci minute si sa surprinda intr-un mod cit mai eficient evenimente reale, care prin natura lor sa ii faca pe spectatori sa constientizeze efectele violentei in scoli. Reportajul este o specie publicistica, ce in baza unor date culese la fata locului, informeaza opinia publica asupra problemelor de interes general sau ocazional constatate, cit mai real si nepartinitor. Aici, o echipa poate fi formata din cel mult patru elevi indrumati de un profesor. Pentru ambele sectiuni, scopul filmului trebuie sa fie unul pur educativ, scenariul fiind concentrat strict pe tema data, este obligatoriu ca realizatorii si actorii filmului sa fie din rindul elevilor institutiei scolare participante, sint strict interzise folosirea unui limbaj obscen, indemnele rasiste sau altele care atenteaza la integritatea elevilor. Filmul nu trebuie sa afecteze imaginea scolii. Lucrarile vor fi trimise pe suport electronic in dublu exemplar la secretariatul Liceului Teoretic "Traian", str. Traian, nr. 55, Constanta, insotite de un sinopsis al filmului, precum si de fisa de participare. Confirmarea participarii se face la adresa de e-mail festival.traian@gmail.com sau prin fax la 0341/405/827.
Printre principalele obiective ale festivalului se numara stimularea creativitatii artistice in domeniul audiovizualului si pregatirea generatiei viitoare pentru impactul cu acest domeniu, dezvoltarea abilitatilor elevilor de a aborda in mod creativ si interactiv o tema sociala prin activitati tipice realizarii de film.
Festivalul National de Film "Spune NU violentei in scoli" este organizat de Liceul Teoretic "Traian" din Constanta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB