Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii se inghesuie sa-si vinda certificatele de actiuni la SIF Moldova

De mai multe zile in fata sediului filialei locale a Societatii de Investitii Financiare (SIF) Moldova se ingramadesc, inca de la primele ore, zeci de persoane. "Pentru a ne rezolva problemele trebuie sa ne inscriem pe o lista si poate dura chiar si doua zile pina cind ajungi in fata", s-au plins brailenii aflati in fata sediului filialei locale a SIF Moldova. Dupa cum a explicat biroul de presa al acestei societati, aglomeratia este generata de intentia brailenilor de a-si vinde certificatele de actiuni la SIF Moldova. "In preajma sarbatorilor de iarna toata lumea are nevoie de bani asa ca s-au hotarit sa vinda cerificatele. Asta in contextul in care valoarea unui cerificat este de 20 milioane lei net, o suma destul de importanta. De asemenea, noi efectuam operatiuni de ghiseu pentru REGISCO care nu se pot derula decit intr-un interval orar strict. Situatia semnalata de dumneavoastra nu este singulara, informatii privind aglomerarea ghiseelor noastre fiindu-ne comunicate si din alte localitati", a explicat Radu Albu, purtatorul de cuvint al SIF-Moldova.
Potrivit raportului trimestrial de activitate al Consiliului de Administratie al SIF Moldova, obiectivul prioritar al programului de activitate al societatii pe anul 2005 este maximizarea valorii propriilor actiuni. Indeplinirea acestui obiectiv are o componenta directa, prin realizarea indicatorilor stabiliti prin bugetul de venituri si cheltuieli si o componenta indirecta, care consta in reflectarea performantelor societatii in indicatori de piata (pretul si lichiditatea actiunilor, valoarea activului net pe actiune etc.). Astfel, valoarea unitara a activului net, determinata in conformitate cu reglementarile CNVM, a inregistrat valori in concordanta cu structura lunara a activelor administrate de SIF Moldova SA, realizindu-se o crestere semnificativa a valorii pe perioada celor trei trimestre si o apreciere procentuala de 71,77 % la 30 septembrie 2005 fata de aceeasi perioada a anului 2004.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii