Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii nu s-au inghesuit sa semneze anularea taxei de prima inmatriculare

Conducerea Agentiei locale a Automobil Clubul Roman (ACR) a anuntat ca pina vineri a reusit sa stringa aproximativ 150 de semnaturi din partea brailenilor nemultumiti de taxa de prima inmatriculare a automobilelor second-hand. "Numarul este mic in comparatie cu perceptia generala privind gradul de nemultumire. Ma asteptam ca mult mai multe persoane sa semneze petitia privind anularea controversatei taxe, pentru ca raportat la populatia orasului, un numar de circa 50 de semnaturi pe zi este putin. Oricum, sint convins ca zilele urmatoare vor veni in numar mai mare", ne-a declarat Costica Frigioiu, seful Agentiei Automobil Clubul Roman (ACR) Braila. De asemenea, sursa citata a explicat ca pe durata acestui weekend va fi deschis sediul clubului pentru ca persoanele dornice sa-si puna semnatura pe petitie. In plus, Frigioiu a mai adaugat ca, in principiu, lista va fi deschisa si pe parcursul saptaminii viitoare, urmind ca la Bucuresti sa fie centralizate semnaturile.
"ACR continua demersurile de anulare a taxei auto sprijinind initiativa privind anularea taxei de prima inmatriculare in formula actuala, o formula care contine prevederi discriminatorii. In plus, cerem respectarea principiului nedescriminarii in elaborarea noii taxe, a principiului “bunului simt” si a interesului cetateanului. De asemenea, cerem reevaluarea puterii financiare a cetateanului inainte de stabilirea cunatumului taxei", se arata intr-un comunicat de presa al ACR Agentia Braila. Conducerea centrala a clubului a precizat ca intentioneaza sa adreseze o scrisoare deschisa Comisiei Europene, prin care sa-si manifeste "dezaprobarea fata de aceasta taxa nelegala si neintemeiata, ce contravine legislatiei comunitare. Asteptam la sediul ACR, orice persoana majora care doreste sa sustina acest demers civic", se arata in finalul comunicatului de presa.
Reamintim ca initiativa intitulata "Taxa la zid! - Semneaza! Modernizeaza Romania!" isi propune sa stringa cel putin 100.000 de semnaturi pentru a putea fi demarata o initiativa legislativa cetateneasca, permisa de Constitutie. Pentru a avea finalitate, aceasta initiativa trebuie sa obtina si votul favorabil din partea ambelor Camere ale Parlamentului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii