Skip to main content

Brailenii interesati sa lucreze in strainatate pot apela la serviciile AJOFM

Odata cu aparitia Hotaririi nr.640/2007 privind stabilirea unor masuri in aplicarea prevederilor art.II din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 28/2007 pentru completarea Legii nr. 202/2006 referitoare la organizarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) s-a desfiintat. Astfel, atributiile acestui organism sint exercitate de agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv cea a municipiului Bucuresti.
Printre noile atributii ale Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila se numara cele legate de asigurarea aplicarii in domeniul circulatiei fortei de munca a instrumentelor juridice bilaterale incheiate de Romania cu alte state, recrutarea si plasarea fortei de munca in strainatate, colaborarea cu institutiile competente din tara si din strainatate in vederea asigurarii si protejarii drepturilor si libertatilor cetatenilor romani care lucreaza in afara granitelor, asigurarea consilierii in litigii si conflicte de munca in scopul respectarii drepturilor cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, potrivit legislatiei in vigoare in statul respectiv, tinerea evidentei circulatiei fortei de munca, realizarea unor actiuni de informare cu privire la drepturile si obligatiile cetatenilor romani care lucreaza in strainatate.
AJOFM poate propune Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse modificarea si, dupa caz, completarea legislatiei nationale in domeniul protectiei cetatenilor romani care lucreaza in strainatate. "In contextul prezentat, institutia noastra si-a organizat activitatea astfel incit sa furnizeze in timp optim si serviciile de informare, consiliere, inscriere in baza de date si pe acelea de mediere a cetatenilor care doresc un loc de munca in strainatate, in statele cu care Romania a incheiat acorduri bilaterale, in Spatiul Economic European si in Elvetia", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Braila. Pina-n prezent oferta prezentata brailenilor nu a fost foarte variata, aceasta cuprinzind doar locuri de munca in Spania, in domeniul agricol, dar si in ocupatiile de mecanici camion, electricieni vehicule, electricieni intretinere si reparatii, frigotehnisti intretinere si reparatii sisteme de racit cu gaz, forjori, mecanici masini industriale, tehnicieni electricieni, operatori masini unelte, macelari/ transatori, sudori T.I.G., cazangii tuburi. La AJOFM, din acest an functioneaza si biroul "EURES" (European Employment Services) care ofera informatii despre locurile de munca din spatiul european. Categoria de persoane interesate in mod special de oferta de pe piata muncii internationala o reprezinta tinerii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu