Mergi la conţinutul principal

Brailenii incep sa piarda razboiul celor 1.000 de hectare

Galatenii au mai cistigat o batalie in razboiul celor 1.000 de hectare pe care le-au ocupat pe teritoriul judetului Braila. Curtea de Apel Galati a respins, joi, 11 septembrie, actiunea intentata de SC "Agrozootehnica" Vadeni, pentru anularea hotaririi de Guvern prin care terenul a fost atribuit Consiliului Local Municipal Galati. "Curtea de Apel a respins ca inadmisibila exceptia de nelegalitate a hotaririi 512/2002 emisa de Guvernul Romaniei, privind trecerea a 1.000 de hectare din proprietatea statului in cea a municipiului Galati", a declarat judecatoarea Gina Ignat, purtatorul de cuvint al institutiei. In aceste conditii, sansele "Agrozootehnica" Vadeni de a obtine despagubirile pe care le pretinde sint aproape nule. Societatea braileana mai are, totusi, posibilitatea sa atace hotarirea cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Reamintim ca "Agrozootehnica" Vadeni a dat in judecata CLM Galati si Guvernul Romaniei, pe motiv ca trecerea celor 1.000 ha din proprietatea privata a statului in proprietatea publica a municipiului Galati este ilegala. Firma braileana sustinea ca, de fapt, este vorba despre 1.156 ha care nu apartin doar statului roman, ci si societatilor cu profil agricol "Agrozootehnica" Vadeni si "Horticola Dunarea" Braila. Tot "Agrozootehnica" acuza Guvernul ca, practic, i-a nationalizat sistemul de irigatii, fara a acorda nici o despagubire, in conditiile in care reteaua de udare urmeaza sa fie casata.

Cei care erau in functie la vremea respectiva ar fi trebuit sa se agite

Autoritatile brailene trateaza cu detasare actuala decizie a Curtii de Apel Galati: "Chestiunea cu proprietatea e de mult lamurita si deja este prea tirziu sa mai facem ceva. Cei care erau in functie la vremea respectiva ar fi trebuit sa se agite. Noi facem acum tot posibilul sa punem la punct alte probleme, cum ar fi dreptul de incasare a impozitelor sau de eliberare a autorizatiilor de constructi", ne-a declarat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu