Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii de la marginea Brailitei sint invadati de molozul de la "Laminorul"

Brailenii care locuiesc la marginea cartierului Brailita, pe Str. Viilor, sint revoltati de faptul ca, dupa ce au indurat ani de zile gunoaiele depozitate ilegal, acum zona a fost impinzita de materialele rezultate din demolarea Sectiei "Laminorul" de pe Str. Transilvaniei. "Toata vara s-a carat aici pamint, moloz si bucati de beton, de pe locul unde a fost «Laminorul» iar acum se construieste magazinul «Billa». Intr-o perioada, fusese adus un buldozer, care impingea la vale gramezile de moloz, dar acum nu mai e nici buldozer, nici nimic. Daca se mai continua asa, nici nu o sa se mai poata circula pe strada, or sa ne intre cu deseurile astea in casa", ne-a spus unul dintre locatarii strazii Viilor.
Adrian Dediu, directorul Directiei de Administrare si Gospodarire Locala ne-a declarat ca locatia din zona Viilor este desemnata, de Consiliul Local Municipal, ca depozit pentru materiale inerte. "Depozitarea pamintului rezultat din demolarea sectiei «Laminorul» si saparea fundatiei magazinului «Billa» s-a facut autorizat, in baza unui contract incheiat de DAGL cu firma care lucreaza acolo. E un lucru bun ca s-a adus pamint in acel loc, unde de ani de zile se arunca gunoaie. Terenul se va nivela si se va scapa de mizerie. Intr-adevar, buldozerul care lucra acolo si-a intrerupt activitatea, deoarece s-a defectat. Problema se va remedia, iar nivelarea pamintului va fi repornita cit de curind", ne-a explicat Dediu. Acesta parea sa nu fie la curent cu faptul ca pe Viilor nu s-a aruncat doar pamint ci si moloz si bucati de beton. Informat de reporter despre acest aspect, Adrian Dediu a replicat: "Potrivit contractului, trebuia depozitat numai pamint. Daca s-au aruncat si bucati de beton nu e chiar asa mare nenorocire. Important e sa nu se mai depoziteze acolo gunoi menajer si de grajd, asa cum se intimpla de atita timp".
Fie ca e vorba doar de pamint ori de pamint amestecat cu beton, important e ca toate aceste materiale depozitate pe Str. Viilor se imping pe panta formata la intrarea in municipiu, dinspre Galati. Intrare intens comentata, in ultima perioada, tocmai datorita aspectului sau inestetic, cauzat de resturile de materiale de constructii si gunoie, aspect ce nu face deloc reclama pozitiva orasului nostru. Referitor la acest fapt, directorul Dediu ne-a declarat ca, in prezent, se pune foarte serios problema schimbarii locatiei depoziului de inerte in fostul spatiu al depozitului de gunoi menajer de la Muchea. "Lucrurile sint intr-un stadiu foarte avansat. Am ajuns la o intelegere cu Primaria Vadeni si mai avem de obtinut doar un acord din partea CLM Braila, pentru desemnarea acelui perimetru ca depozit de materiale inerte", ne-a mai spus directorul DAGL.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii