Mergi la conţinutul principal

Brailenii care se incalzesc cu gaze primesc ajutoarele banesti la sfirsit de iarna

Dupa ce s-au inghesuit la cozi interminabile pentru a-si depune cererile pentru sprijin financiar, mii de braileni care se incalzesc cu gaze s-au vazut in situatia in care primesc ajutoarele la sfirsitul sezonului rece. Sumele aferente lunii decembrie si partial, cele ale lunii noiembrie vor fi virate la Distrigaz Sud abia in aceasta luna. De fapt, pina in data de 20 a lunii martie. Totul din cauza completarii gresite a documentelor de catre Distrigaz Sud si a faptului ca acestea nu au fost verificate cum trebuie de catre Directia de Asistenta Sociala. "La Directia de Asistenta Sociala s-a facut o confuzie intre obligatia de a ne prezenta in fiecare luna, situatia cu eventualele modificari care au aparut pe parcurs plus solicitarile noi si situatia de plata. Distrigaz a primit in ianuarie banii pentru o parte din noiembrie, si abia acum, pina in data de 20 martie, va primi banii pentru decembrie si restanta lunii noiembrie. Distrigaz a trimis o situatie, de fapt a vrut sa trimita pentru ca, pina la urma, nu am acceptat noi sa fie trimisa. Este vorba despre faptul ca restantele si efectivele lunii decembrie erau cumulate si situatia, in aceasta forma, ar fi urmat sa fie semnata de primar. Practic, acesta nu are nici o vina ca primeste un teanc de hirtii de la Directia de Asistenta care nu au fost verificate. Noua ar fi trebuit sa ne vina doua situatii: cea referitoare la restante si cea privind efectivul de persoane pe luna in curs din sezonul rece. Una este situatia de plata si alta cea referitoare la modificari si solicitari noi. Aceasta a fost confuzia de la Directia de Asistenta Sociala", ne-a declarat Veronica Macri, director executiv al Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Braila.
Precizam ca, in Braila exista aproximativ 18 000 de familii si persoane singure care se incalzesc cu gaze si care au depus cereri pentru acordarea ajutorului financiar. Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 57/2006 cei care au un venit mediu lunar pe membru de familie de pina-n 125 lei, beneficiaza de o suma de 210 lei, cei al caror venit se situeaza intre 125 si 170 lei, au dreptul la 130 lei, cei cu venitul intre 170 si 210, au dreptul la 110 lei, cei cu sume cuprinse intre 210 si 250 lei primesc 90 lei, cei cu venituri intre 250 si 290 lei, beneficiaza de 70 lei, cei cu venituri cuprinse intre 290 si 345 lei, au dreptul la 50 lei, cei cu venitul net pe membru de familie cuprins intre 345 si 390 lei beneficiaza de 35 lei, cei cu sume cuprinse intre 390 si 440 lei primesc 25 lei si cei care au un venit net mediu lunar pe membru de familie situat intre 440 si 500 lei beneficiaza de 15 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu