Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii au preferat sa se ascunda de soare decit sa faca plaja

In ciuda cadurii de afara - peste 33 grade Celsius, cu 4 grade mai mult decit exact in urma cu un an, dupa cum am fost informati de la Statia Meteo Braila - brailenii nu prea se inghesuiau, ieri, in jurul orei 12.00, nici sa faca plaja si nici sa se scalde, preferind mai degraba sa stea feriti de razele puternice ale soarelui. Strandul pentru copii era destul de putin populat, desi ofera conditii cit se poate de civilizate, atit pentru plaja cit si pentru o baie racoritoare. Mai putin de o suta de persoane, copii si adulti, se aflau in incinta strandului, iar administratorul Gabriela Croitoru avea o explicatie pentru slaba afluenta: "Parintii care vin aici cu copiii stau pe plaja intre orele 8.00 si 11.00, apoi pleaca acasa si revin dupa ora 16.00, profitind de faptul ca se poate intra cu acelasi bilet platit de dimineata. Acesti parinti incearca sa isi protejeze copiii de razele prea puternice ale soarelui. Mai sint insa si copii care vin neinsotiti si stau sa se balaceasca de dimineata pina seara, sau tineri care nu tin cont prea mult de problemele pe care le poate provoca expunerea prelungita la soare", ne-a explicat administratorul Croitoru.
Dupa ce s-a retras apa, malurile Dunarii sint din nou accesibile, in locurile de plaja traditionale. Ieri la prinz, insa, nici pe plaja "Perla" nici pe plaja lipoveneasca nu se aflau prea multi braileni dornici sa se racoreasca cu o balaceala in Dunare. Malurile erau ocupate mai degraba de pescari, ce sperau la capturi numeroase, cu atit mai mult cu cit apa fluviului incepuse sa se limpezeasca, dupa ce o perioada a fost foarte tulbure.
Pentru astazi si miine, situatia s-ar putea schimba radical. Meteorologii anunta temperaturi ce ar putea trece de 36 grade Celsius, motiv cit se poate de intemeiat pentru braileni sa ia cu asalt locurile de plaja, cu atit mai mult cu cit au liber la serviciu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii