Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii au marcat ambele goluri ale partidei

Dacia: Olteanu - Constantinescu, L. Ivan, Baldovin - Iliuta (min. 46: Hristian), Ochia (min. 85: Angheluta), Olenic, Dobre (min. 46: Covaci), Ciocea - Ghioca, Ungureanu
Antrenor: Imilian Serbanica
Portul: Gheorghe - Ravoiu, Axinciuc, Puflene - Frimu (min. 78: Stanca), Bagnoti, Sali, Boghitoi (min. 90: Gramosteanu), Caramisin - Anghel, Ferenti
Antrenor: Ion Constantinescu
Arbitri: Eugen Rosu (Rm. Vilcea) - Nicolae Dobrica (Rm. Vilcea) si Irina Mirt (Botosani)
Observator FRF: Valeriu Voicu (Bacau)

Partida dintre Dacia si Portul a fost o copie fidela a celei din tur, singura deosebire fiind aceea ca la Braila s-a marcat un numar mai mic de goluri.
Prima repriza a fost dominata clar de echipa gazda. In minutul 5 Dacia ar fi putut sa deschida scorul prin Ciocea insa pe cit de puternic a fost sutul, pe atit de inspirata a fost interventia portarului constantean.
Dupa numai doua minute, Constantinescu a reluat cu capul spre poarta si mingea a trecut pe linga vinclul portii adverse.
Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit insa in minutul 10. Bine lansat de Ciocea, Ungureanu a patruns in careu, a sutat pe linga portarul constantean iesit inoportun insa, atent, Axinciuc a urmarit mingea si a reusit sa degajeze de pe linia portii.
Ungureanu i-a mai incercat inca o data vigilenta lui Gheorghe in minutul 16, dar mingea sutata de atacantul brailean a trecut peste transversala portii adverse.
O alta mare ocazie braileana s-a derulat in minutul 36. Laurentiu Ivan a executat foarte bine o lovitura de colt, Olenic a reluat spre poarta insa Gheorghe a reusit sa retina in doi timpi.
In ultimele cinci minute ale primei reprize fiecare dintre cele doua combatante ar fi putut deschide scorul. Ciocea a fost la un pas de a marca direct din corner insa din nou portarul constantean a avut o interventie salutara, iar in minutul 43, pe contraatac, Anghel a profitat de o neintelegere intre Laurentiu Ivan si Olteanu, dar a sutat in bara.

Reusita lui Ungureanu a fost anulata de autogolul lui Ciocea

Partea a doua a intilnirii a inceput tot in nota de dominare a gazdelor, iar actiunea din minutul 47, incheiata cu un voleu al lui Ghioca putin peste transversala, prevestea deschiderea scorului. Tabela s-a modificat in mintul 53, cind Ungureanu a primit o pasa la marginea careului, a patruns in suprafata de pedeapsa si a trimis un lob peste portarul Gheorghe iesit in intimpinare.
Ungureanu si-a mai incercat forta sutului peste alte doua minute insa mingea trimisa puternic de el a trecut la citeva palme de bara din dreapta portii adverse.
Din acest moment, Portul a devenit mai insistenta si chiar a reusit sa marcheze in minutul 71, prin Anghel, dupa o centrare a lui Boghitoi insa in duelul aerian cu Ghioca atacantul oaspetilor a faultat si, aproape de faza, Eugen Rosu a anulat golul.
Pe fondul dominarii constantene, Dacia a mai avut o zvicnire in minutul 76 insa din nou Ungureanu a trimis pe linga poarta.
In minutul urmator oaspetii au obtinut o lovitura libera, Stanca a sutat foarte puternic spre poarta iar Ciocea a deviat mingea cu capul, exact sub bara transversala a propriei porti.
Inlocuirile facute de cei doi antrenori nu au mai avut darul de a schimba nimic pe tabela de marcaj astfel ca Portul a reusit sa plece cu un punct de la Braila.
"Nu am reusit sa remontam echipa din punct de vedere mental dupa infringerea de la Forex. Jocul a fost haotic, greu de explicat desi au muncit in teren. Poate si-au imaginat ca meciul este deja cistigat doar daca ne prezentam la el, tinind cont de faptul ca Portul a plecat de la Constanta dimineata la ora cinci, nu s-au concentrat indeajuns in fazele importante ale jocului si am pierdut doua puncte mari", declara la finalul partidei Imilian Serbanica.

Ciocea nu a respectat indicatiile

Cu toate ca antrenorul Daciei considera ca a existat o lipsa de concentrare din partea mai multor jucatori, el il considera vinovat pentru semiesec pe Ciocea, desi jucatorul de banda stinga al Daciei, de altfel cel mai constant fotbalist brailean din ultima perioada, se afla cu spatele la poarta.
"Ciocea este vinovat pentru ca nu a respectat indicatiile. I-am spus sa se retraga mai mult la acea lovitura libera insa el nu a ascultat si a deviat cu capul mingea in propria poarta", spunea cu amaraciune antrenorul Imilian Serbanica.
Daca ar fi sa mentionam toti vinovatii, o parte din vina ii revine si portarului Iulian Olteanu, ale carui prestatii nu se mai ridica la nivelul celor din campionatul trecut. Poate una dintre explicatii ar fi aceea ca goal keeper-ul brailean intentioneaza sa plece la o alta echipa.

Desi nu a stat pe banca, antrenorul Portului si-a condus echipa la fel de bine si din tribuna

Antrenorul Ion Constantinescu si-a condus echipa din tribuna, el fiind suspendat etapa trecuta, la partida pierduta de echipa sa, pe teren propriu, in fata formatiei FC Botosani. El si-a dirijat insa foarte bine elevii si a reusit sa recupereze un punct pretios. La finalul meciului tehnicianul Portului, cel care nu de mult a condus si Dacia Unirea, s-a aratat multumit de rezultat si considera ca echipa sa are sanse mari de a scapa de retrogradare: "Prima repriza, recunosc, a apartinut gazdelor insa in partea a doua puteam inclina balanta in favoarea noastra. Ni s-a anulat un gol, poate meritam chiar si un unsprezece metri insa pina la urma "cineva acolo, sus" a avut grija de noi".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii