De cind a preluat obiectivul, de la Directia de Administrare si Gospodarire Locala, firma "Kingdom Trade" SRL a investit 5,5 miliarde de lei vechi, pentru a schimba fata vechiului strand. S-a reabilitat si suprainaltat bazinul, s-a montat o instalatie de recirculare si purificare a apei, s-au montat pavele pe o treime din suprafata plajei - spatiul astfel creat fiind destinat unei terase pentru servirea de bauturi racoritoare, precum si amplasarii de sezlonguri - s-a mai adus nisip, s-au igienizat grupurile sanitare.
Deocamdata, s-a finalizat doar prima parte a investitiei, care permite folosirea bazinului si a plajei. Se lucreaza inca la amenajarea unei discoteci in aer liber ce va functiona noaptea precum si la o terasa ce va fi amplasata pe acoperisul grupului sanitar, a carui structura de rezistenta a fost intarita, in acest scop.
"Cam in doua saptamini, speram sa finalizam toate lucrarile si sa facem deschiderea oficiala atit a strandului, cit si a terasei si a clubului de noapte. Cind totul va fi gata, strandul va functiona intre orele 8.30 si 18.30, la un tarif de 5 lei noi pentru copii si 10 lei pentru adulti. Dupa 18.30, pina la 23.00, intrarea va fi libera, pentru cei care vor sa vina la terasa, iar dupa 23.00, pina dimineata, va functiona clubul, al carui tarif de intrare va fi, probabil, de 20 lei", a precizat Ticu Cireasa, administratorul firmei "Kingdom Trade" SRL.
La ora actuala, strandul asigura locuri de munca pentru zece braileni, dintre care patru au fost preluati de la DAGL, odata cu inchirierea obiectivului. Dupa ce se va da drumul si la terasa si club, vor mai fi angajati inca 20 de oameni.
Dupa prima zi de functionare, investitorul este multumit de interesul aratat de braileni. "Am avut circa 500 de clienti, ceea ce mi se pare un inceput promitator", ne-a spus Ticu Cireasa.
La rindul sau, Adrian Dediu, directorul DAGL, se declara satisfacut de afacerea incheiata de institutia pe care o conduce: "Investitorul plateste o chirie de 35 milioane de lei vechi pe luna. Sint bani care intra in bugetul institutiei, spre deosebire de anii trecuti, cind strandul provoca pierderi de sute de milioane de lei. Din incasarile facute pe sezon, abia reuseam sa platim salariile angajatilor de aici. Utilitatile, cum ar fi apa sau curentul electric, precum si intretinerea obiectivului, insemnau pierderi in bugetul institutiei noastre", ne-a declarat Dediu, care venise, ieri, la strand, sa vada cum decurg lucrurile.