Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailencele incearca imposibilul in aceasta runda

Ieri, dimineata, HC Dunarea a plecat spre Baia Mare. Handbalistele brailene au efectuat aseara un antrenament la Tg, Mures, iar astazi vor continua drumul spre Baia Mare, unde de asemenea au programat o sedinta de pregatire.
Pentru acest meci, HC Dunarea si-a propus sa nu piarda insa brailencele vor avea o misiune aproape imposibil de realizat tinind cont de faptul ca in tur HCM-ul nu a pierdut nici un punct pe teren propriu.
"Sint doua echipe sensibil egale si de aceea orice rezultat poate fi posibil in opinia mea. In general noi am jucat mai bine in deplasare pina acum si daca vom prinde o zi buna si un arbitraj corect putem cistiga la Baia Mare, daca vom evolua insa ca in meciul cu Rulmentul nu avem sorti de izbinda. Sa nu uitam ca HCM Baia Mare vine dupa semiesecul de la Buzau, iar o infringere in acest meci este echivalenta cu ratarea calificarii in cupele europene. Este o partida de 1, X, 2 consider eu" a declarat Vasile Puiu, directorul executiv al gruparii brailene.
In tur, pe teren propriu HCM Baia Mare a obtinut victorii confortabile in fata unor formatii puternice cum ar fi "U" Jolidon Cluj, Tomis Constanta si a cistigat un singur joc in deplasare la HC Zalau. In urma prestatiilor foarte bune din campionat, Melinda Geiger - 64 de goluri si Camelia Balint - 45 de goluri au fost cooptate in lotul national al Romaniei.

Campionatul se intrerupe doua luni

Dupa aceasta etapa campionatul Ligii Nationale se va intrerupe pina pe data de 3 aprilie, zi in care se vor disputa meciurile din cadrul celei de-a 16 runde.
Romania va participa, in perioada 28-30 martie, la Bucuresti, la unul dintre cele trei turnee preolimpice, iar nationala pregatita de Gheorghe Tadici trebuie sa ocupe unul dintre primele doua locuri pentru a se califica la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing.
In vederea acestui obiectiv major, reprezentativa Romaniei va demara pregatirile inca de pe data de 30 ianuarie, zi in care lotul feminin de handbal al Romaniei se va reuni pentru un stagiu de pregatire de patru zile, la Rimnicu Vilcea. In aceasta perioada, FRH ar putea organiza si meciuri de verificare.
Pentru acest stagiu antrenorul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei, Gheorghe Tadici, a convocat doar cinci jucatoare care au facut parte din lotul pentru Campionatul Mondial din Franta, portarii Tolnai si Tamas, interii Clara Vadineanu, Cristina Neagu si pivotul Florina Birsan.
Printre cele 25 de jucatoare convocate se numara insa interii Simona Gogirla (Rulmentul Brasov), Carmen Amariei ("U" Jolidon Cluj), care a jucat ultima data pentru Romania in vara anului 2007, la meciurile de baraj cu Suedia, pentru calificarea la Campionatul Mondial din Franta, dar si fostul capitan al nationalei la Campionatul European din 2004, Mihaela Senocico ("U" Cluj), care nu a participat la actiunile reprezentativei in ultimii doi ani din cauza problemelor de sanatate.
Cele 25 de jucatoare convocate de Gheorghe Tadici pentru stagiul de pregatire de la Ramnicu Vilcea sint urmatoarele: Tolnai, Pislaru, Smedescu, Niculae, Balint, Dobrin, Holhos, Manea, Birsan, Barcan, Coadalata, Paraschiv, Gisca, Mitrea, Vadineanu, G. Luca, Tataran, Geiger, Cherascu, Senocico, Tacalie, Gogirla, Amariei, Neagu si Cartas.

Etapa a 15-a programeaza meciurile:
Oltchim Rm. Vilcea - Tomis Constanta
CSM Sf. Gheorghe - HCM Hidroconcas Buzau
HCM Baia Mare - HC Dunarea Braila
Rulmentul Urban Brasov - CSM Cetate Devatrans
HC Zalau - Rapid CFR Bucuresti
"U" Jolidon Cluj - HCM Roman
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii