Mergi la conţinutul principal

Brailean trimis in judecata pentru fraudare de fonduri europene

Ieri, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a doi braileni, pentru o frauda de 88.000 euro in dauna bugetului Comunitatilor Europene, informeaza agentia Mediafax. Anchetatorii au stabilit ca vinovati ar fi administratorul unei societati brailene, in complicitate cu reprezentantul altor doua firme, prin prezentarea unor date inexacte referitoare la provenienta unor echipamente care compuneau o linie de panificatie achizitionata in cadrul unui proiect PHARE.
Georgian Oprisan, administrator al SC "Modern Turism & Catering" SRL Braila, firma la care actionar majoritar este liderul PRM Mihai Danut, va fi judecat pentru savirsirea infractiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau in numele lor, cu consecinte deosebit de grave. De complicitate la aceste fapte este acuzat Negreanu - Arboreanu Liviu - Alexandru, reprezentant al SC "Top Sweets Industrie T.S.I." SRL si SC "Lear Comimpex" SRL.
Din probele administrate in faza de urmarire penala a rezultat ca la data de 31 martie 2004, societatea reprezentata de Oprisan a incheiat un contract de grant in valoare de 147.975 euro, din care 88.000 euro reprezentau finantare nerambursabila din fonduri PHARE. Contractul s-a incheiat ca urmare a aprobarii cererii de finantare depuse in cadrul Programului de restructurare a intreprinderilor si de reconversii profesionale - Componenta de finantare a IMM-urilor. Astfel, in perioada septembrie - octombrie 2004, in calitate de administrator al societatii, inculpatul a prezentat la Biroul RICOP Galati documente inexacte (declaratii vamale, certificate de origine a bunurilor) privind provenienta mai multor echipamente care compuneau o linie de panificatie achizitionata in cadrul Proiectului intitulat "Modern - o noua provocare pe linia panificatiei". Toate acestea ar fi avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile in cuantum de 81.000 euro. "In aceeasi perioada, inculpatul Negreanu - Arboreanu Liviu - Alexandru, in calitate de reprezentant al SC “Top Sweets Industrie T.S.I.” SRL si SC “Lear Comimpex” SRL, l-a ajutat pe inculpatul Oprisan Georgian in demersurile acestuia de a disimula provenienta reala a unor echipamente achizitionate in cadrul Proiectului, prin punerea la dispozitie a documentelor inexacte folosite de Oprisan Georgian. Ministerul Economiei si Finantelor - Oficiul de Plati si Contractare PHARE se constituie parte civila cu suma de 81.189 euro. In vederea recuperarii acestui prejudiciu, s-a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor. Dosarul a fost inaintat la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti", se arata in comunicatul de presa emis de DNA.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro