Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila va fi mai bogata cu 44 ha de padure

O suprafata totala de 526,2 ha terenuri agricole degradate din 7 judete ale tarii va fi reImpadurita si reintrodusa In circuitul economic.
Guvernul a aprobat, ieri, trecerea ei din domeniul privat al statului si din administrarea Agentiei Domeniilor Statului, In fondul forestier, proprietate publica a statului si In administrarea Regiei Nationale a Padurilor "Romsilva".
Suprafetele de teren se scot din evidenta celor cu destinatie agricola, se Inregistreaza In evidenta terenurilor cu destinatie forestiera, se Inscriu In amenajamentele silvice si se supun regimului silvic.
Actul normativ modifica si anexele unor Hotariri de Guvern aprobate In perioada 2001-2004, care prevedeau transmiterea catre fondul forestier a unei suprafete totale de 17.346,53 ha terenuri agricole degradate, In vederea reImpaduririi, din judetele Arad, Braila, Constanta, Dimbovita, Sibiu, Galati si Salaj. Suprafetele nu au putut fi deocamdata preluate In totalitate de Regia Nationala a Padurilor, printre cauze numarindu-se: validarea, respectiv emiterea unor titluri de proprietate, neIndeplinirea conditiilor necesare pentru includerea In fondul forestier (terenuri mici si izolate), diferente Intre masuratorile efectuate In teren si evidentele scriptice, presiunea exercitata de unele comunitati, care doresc sa utilizeze respectivele terenuri ca islazuri comunale.
Din suprafata initiala, Regia va putea prelua totusi suprafata de 2.169 ha, din care 854,85 ha - In judetul Arad, 43,78 ha - Braila, 957,16 ha - Constanta, 77,92 ha - Dimbovita, 60,49 ha - Galati, 158,77 ha - Sibiu si 16,73 ha - Salaj.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii