Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In Braila se vor construi doua noi supermarket-uri si un hipermarket

Pina la sfirsitul acestui an, brailenii vor avea posibilitatea de a face cumparaturi din doua noi supermarket-uri, dar si dintr-un hipermarket. Asta deoarece, asa cum ne-a explicat primarul Constantin Cibu, au inceput deja lucrarile la trei noi unitati de acest gen din municipiu. Unul dintre noile supermarket-uri este cel construit in Vidin de grupul de firme "Plus Discount", si a carui constructie a intirziat datorita unor sapaturi arheologice care s-au desfasurat in zona. "Acest supermarket trebuia terminat deja de anul trecut, dar s-a descoperit ca locul acela e de fapt un sit arheologic si a trebuit sa se faca descarcare de sarcina arheologica. Dar acum s-a dat drumul la lucrarile de construire, asa cum s-a promis. Cred ca pina in vara cei din Vidin isi vor putea face cumparaturile acolo".
Despre celelalte doua unitati care se construiesc in acest moment la Braila, Cibu a explicat ca se vor finaliza pina la sfirsitul anului. "Unul este hipermarket-ul "Kaufland", care se va face pe locul fostei fabrici "Vinalcool", iar celalalt e o unitate de acest gen construita de "Pic", pe locul fabricii de la Stinca. In acest moment, la cele doua se lucreaza la nivelarea terenului si lucrarile avanseaza destul de repede. Parcarile si accesul la magazine se vor construi pe banii investitorilor, asa cum e normal. Cred ca brailenii vor fi multumiti de ce se va realiza".

Pentru prima data un investitor privat a acceptat sa faca sapatura arheologica preventiva pe locul unde construieste

Referitor la sapaturile de arheologie desfasurate in cartierul Vidin, acestea au fost realizate de specialistii Muzeului Brailei, care au fost condusi de cercetatorul Stanica Pandrea. Acesta a spus ca sapatura pentru descarcarea de sarcina arheologica trebuia efectuata din mai multe motive: zona este la marginea sitului arheologic Brailita, cuprinde foarte putin din zona de protectie, era o suprafata mare de teren ce urma sa fie excavata complet, iar cind s-au construit fostele internate ale Grupului Scolar "Brancoveanu", in 1968, s-au descoperit in acele locuri amfore romane intr-un mormint de sarmati. Rezultatele sapaturilor nu au fost spectaculoase, nu au dus la decoperirea unor elemente vitale pentru istoria locurilor. S-au descoperit zone menajere de la sfirsitul secolului XVIII si inceputul secolului XIX, urme ale practicarii agriculturii din aceeasi perioada, pentru ca exista un strat de humus care indica existenta pamintului cultivat si s-au mai descoperit urme de cind s-a construit liceul si internatele, o multime de santuri. "Din toata aceasta activitate doua lucruri sint foarte importante. S-au descoperit urme de locuire dupa 1775 cind orasul se dezvolta si este prima data cind un investitor privat intelege ca trebuie sa faca sapatura arheologica preventiva, nu comenteaza si face tot posibilul sa ne ajute. S-au comportat exemplar fata de alti investitori privati, mai mici care nu intelegeau de ce trebuie sa opreasca lucrarile pentru aceasta sapatura si totul dura mult mai mult", a explicat cercetatorul Muzeului Brailei, Stanica Pandrea.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii