Mergi la conţinutul principal

Braila ramine campioana la mortalitatea generala

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, in intervalul ianuarie - iunie 2007, numarul nou-nascutilor a crescut cu 134, ajungind la 1.556, informeaza Directia Regionala de Statistica Braila (DRS). Chiar si asa, rata natalitatii, la Braila, a fost de doar 8,5 nascuti vii la 1.000 de locuitori, fata de 9,7 la mie, cit a fost media pe tara. Braila este, insa, fruntasa in ce priveste mortalitatea generala. Daca in primul semestru al anului trecut, numarul persoanelor decedate a fost de 2.311, anul acesta el a ajuns la 2.471 persoane, judetul nostru depasind rata mortalitatii generale inregistrate la nivel national, cu 13,5 decese la 1.000 de locuitori.
Proportia este aceeasi in ce priveste mortalitatea infantila: 13,5 decese sub un an la 1.000 de nascuti vii. A crescut, insa numarul casatoriilor inregistrate in primele sase luni ale anului. Potrivit DRS Braila, daca anul trecut, numarul cuplurilor care au spus "da" in fata ofiterului starii civile a fost de 631, anul acesta cifra a fost aproape dubla: 1.225! Din pacate, insa, s-au inmultit si divorturile. Astfel, numai in primul semestru al anului in curs, au fost inregistrate 464 de divorturi, fata de 438 in 2006.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu