Skip to main content

Braila, primul judet in care a fost declansata campania de irigatii 2007

Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) - Sucursala Arges - Ialomita - Siret a anuntat, la sfirsitul saptaminii trecute, declansarea sezonului de irigatii 2007, in judetul Braila. Primii agricultori care si-au udat culturile au fost membrii Organizatiei Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) Ciineni Bai, comuna Visani. Ei au solicitat 150.000 metri cubi de apa, necesari irigarii a 340 ha de rapita, griu, cartofi si lucerna. Agricultorii din Visani sint si primii din tara care au irigat, Braila fiind primul judet in care a fost declansata campania. Dupa Ciineni, urmatorii agricultori care au beneficiat de serviciile ANIF au fost cei cu exploatatii agricole in zonele Ianca, Surdila Greci si cei din Bazinul Hidrografic Calmatui.
Conform informatiilor oferite de Dan Ionel, directorul Sucursalei Arges - Ialomita - Siret a ANIF, astazi, apa de irigatii ajunge si in amenajarea Calmatui - Gropeni - Chiscani. La solicitarea orezarilor din zona, ANIF va pompa in canale peste 1.100 mc de apa. Urmatoarea transa de beneficiari a solicitat apa incepind cu data de 1 mai. Este vorba despre OUAI ISG Mircea Voda, pentru 680 ha de griu si OUAI BH Ianca, pentru 1.100 ha de griu.
"In ceea ce priveste Insula Mare a Brailei, in data de 20 aprilie vor porni 25 de statii de presiune cu cite un agregat de pompare pentru irigarea zilnica a 150 ha, cu un volum de apa de 60.000 mc/zi", a precizat Dan Ionel.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu