Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila, primul judet in care a fost declansata campania de irigatii 2007

Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) - Sucursala Arges - Ialomita - Siret a anuntat, la sfirsitul saptaminii trecute, declansarea sezonului de irigatii 2007, in judetul Braila. Primii agricultori care si-au udat culturile au fost membrii Organizatiei Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) Ciineni Bai, comuna Visani. Ei au solicitat 150.000 metri cubi de apa, necesari irigarii a 340 ha de rapita, griu, cartofi si lucerna. Agricultorii din Visani sint si primii din tara care au irigat, Braila fiind primul judet in care a fost declansata campania. Dupa Ciineni, urmatorii agricultori care au beneficiat de serviciile ANIF au fost cei cu exploatatii agricole in zonele Ianca, Surdila Greci si cei din Bazinul Hidrografic Calmatui.
Conform informatiilor oferite de Dan Ionel, directorul Sucursalei Arges - Ialomita - Siret a ANIF, astazi, apa de irigatii ajunge si in amenajarea Calmatui - Gropeni - Chiscani. La solicitarea orezarilor din zona, ANIF va pompa in canale peste 1.100 mc de apa. Urmatoarea transa de beneficiari a solicitat apa incepind cu data de 1 mai. Este vorba despre OUAI ISG Mircea Voda, pentru 680 ha de griu si OUAI BH Ianca, pentru 1.100 ha de griu.
"In ceea ce priveste Insula Mare a Brailei, in data de 20 aprilie vor porni 25 de statii de presiune cu cite un agregat de pompare pentru irigarea zilnica a 150 ha, cu un volum de apa de 60.000 mc/zi", a precizat Dan Ionel.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii