Mergi la conţinutul principal

Braila, platou de filmare pentru pelicula "Tatal fantoma"

La Braila, au inceput filmarile la pelicula "Tatal fantoma", in care personajul principal, Robert Botto, este interpretat de Marcel Iures. De asemenea, actrita Teatrului "Maria Filotti", Mihaela Trofimov, va aparea in citeva scene. In perioada 3 - 21 noiembrie, in treisprezece locatii din municipiul Braila, Companiile GAV Production si Andrenaline Club, in colaborare cu Centrul National al Cinematografiei, realizeaza secvente din productia cinematografica "Tatal fantoma", un film artistic de lung metraj, o fictiune majoritara Romania - Elvetia, regizata de Lucian Georgescu. Secventele din film se realizeaza pe str. Cojocari (in zona fostului cinematograf), in zona strazilor Malului, Pensionatului, Danubiului, Vadul Rizeriei, Imparatul Traian, B-dul Al. I. Cuza, Mihai Eminescu, Petru Maior, Faleza Dunarii (in dreptul Morii Violatos) si in Piata Traian. Pe 03 noiembrie s-a filmat pe str. Cojocari, pe 04 noiembrie - zona Calea Calarasilor, Str. Malului, str. Imparatul Traian, faleza Dunarii, 05 noiembrie - zona Calea Calarasilor, B-dul Al. I Cuza, str. Mihai Eminescu, str. Petru Maior, Faleza Dunarii). Simbata, pe 8 noiembrie, se filmeaza in Piata Traian (in zona Muzeului Brailei), 09, 10 si 11 noiembrie - str. Pensionatului, str. Danubiului, Biblioteca "P. Istrati", Hotel "Tineretului", str. Malului, 12 noiembrie 2008 - zona str. Imparatul Traian, str. Vadul Rizeriei, str. Mercur si zona Falezei Dunarii - in dreptul Morii Violatos. 13 si 14 noiembrie - str. Cojocari, 14 noiembrie - str. Mihai Eminescu, Calea Calarasilor, Calea Galati si B-dul Al. I Cuza, 17 noiembrie - zona str. Pensionatului si strazile de jur imprejurul acesteia, 18 si 19 noiembrie - str. Mihai Eminescu, str. Cojocari 20 si 21 noiembrie 2008 - Piata Traian (in fata Muzeului). Vor mai avea loc filmari, pina la sfirsitul anului, la Budapesta si Chicago. Pelicula urmeaza sa fie succedata de "Amintirile casei-fantoma" si "Intoarcere in Transilvania".
Pentru regizorul Lucian Georgescu, "Tatal fantoma", reprezinta debutul sau in cinematografie. Scenariul filmului are la baza o povestire de Barry Gifford. Filmul face parte din "Trilogia fantomei", o serie de road-movies a caror actiune este plasata in Europa de Est. Pelicula spune povestea lui Robert Botto, descendent si biograf al faimosilor frati Traum: Rudolph, scriitorul, si Samuel, cindva gangster in Chicago. Cu o viata personala in deriva, Robert decide sa caute aventura, calatorind mai intii la Viena si Budapesta, apoi in Transilvania si Bucovina. Aici o intilneste pe Tanya, care este dispusa sa il sprijine in cautarile sale. Lumea pe care o descopera este o combinatie de straniu si romantic, povesti bizare din trecut si secrete intunecate de istorie.
Filmul beneficiaza de un buget de 3.850.000 lei si este realizat cu sprijinul Gute Film Switzerland.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu