Mergi la conţinutul principal

Braila, in obiecte din ceramica

De cate ori nu v-ati pus intrebarea: "Ce obiect care sa reprezinte Braila sa cumpar eu cadou rudelor mele dintr-un alt oras sau stabilite peste hotare?!". Si asta pentru ca la capitolul "promovarea imaginii Brailei", deocamdata, suntem la pamant.

De aceea, Centrul de Creatie a decis sa vina in sprijinul brailenilor prin redescoperirea vechii imagini a Brailei si promovarea acesteia.
Concret, in prezent, in atelierul de ceramica al Centrului de Creatie se studiaza, se documenteaza si se creeaza basorelieful Ceasului din Piata Traian, un simbol al Brailei, Biserica Greaca si o vedere de ansamblu din Piata Traian, care cuprinde Teatrul "Maria Filotti" si bustul lui Traian. Urmeaza sa apara si basoreliefuri cu Lacu Sarat, Portul, Capitania, tot felul de peisaje pescaresti si chiar vase cu specific local. Pentru ca toate acestea sa prinda forma, sculptorul Catalin Batir si ceramistul de doar 23 de ani, Laurentiu Buglea, trudesc zi de zi in atelierul de ceramica. Ei refac vechea imagine a Brailei dupa ilustrate de la 1800. "Noi ne-am atasat putin la Rebranding Braila. Lucram pentru a readuce imaginea Brailei in diverse modalitati artistice. Acesta este drumul pe care am pornit, sa redescoperim vechea imagine a Brailei", a punctat, increzator, sculptorul Catalin Batir. Aceste mici simboluri, dar de o mare valoare spirituala, vor fi editii limitate. Primele serii vor iesi la vanzare, cel mai probabil, in lunile mai, iunie. Brailenii pot achizitiona, in sfarsit, un simbol al orasului, de la Centrul de Creatie sau Galeriile de Arta. Obiectele de ceramica vor mai aparea in targuri si expozitii. Directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, ne-a spus ca pretul obiectelor va fi unul accesibil pentru buzunarele tuturor brailenilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu