Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila, gata sa traga primii bani din fondurile "Fermierul"

La Banca Comerciala Romana, Filiala Braila, sint depuse in prezent trei dosare de creditare prin Programul "Fermierul". Cel mai avansat, care asteapta doar emiterea scrisorii de confort, este pe acvacultura, respectiv constructia unui sediu de ferma piscicola in comuna Ulmu, beneficiar firma "Est Star Serv". Valoarea totala a proiectului este de 150.000 de euro, din care fonduri nerambursabile 78.000 de euro, iar restul contributia proprie a beneficiarului. Aceasta suma, conform precizarilor directorului Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA), Jenica Georgescu, va reprezenta primele fonduri trase de o firma braileana din plafonul alocat de Ministerul Agriculturii Programului "Fermierul". Proiectul a fost intocmit de o firma privata. Celelalte doua proiecte inaintate spre verificare si aprobare specialistilor BCR au fost intocmite de OJCA Braila si reprezinta achizitii de utilaje pentru ferme legumicole, una la Albina, a asociatiei conduse de Craciun Ionel, in valoare de 49.000 euro si una la Baldovinesti, in valoare de 30.000 euro, a asociatiei conduse de Arion Mihaela. In lucru, tot la OJCA, aproape de finalizare, se mai afla un proiect de achizitii, tractor si masini agricole, pentru o ferma vegetala, din comuna Gropeni. Proiectul este in valoare de 40.000 euro, beneficiar Malinche Stan. Si tot pe achizitii de utilaje si masini agricole mai sint doua proiecte, stadiu de realizare circa 60%, unul in valoare de 11.161 euro, pentru o ferma din localitatea Dudesti, beneficiar Vlad Mariana si unul in valoare de 90.000 euro, pentru o ferma vegetala din comuna Unirea, beneficiar Mircea Cleopatra. Toate trei sint proiecte realizate de specialistii OJCA Braila.

OJCA Braila, primul din regiunea sud- est care a cistigat un proiect de achizitii

Cel mai mare succes inregistrat de OJCA Braila este, in opinia directorului Georgescu, un proiect "Spard", care a primit deja aprobarea finala, beneficiar societatea "ProdFruit" Cazasu. Proiectul prevede reabilitarea unei plantatii pomicole si are valoarea de 46.000 euro. "Este un succes deoarece este primul dosar depus si aprobat de BRIPS Constanta pentru achizitii, intocmit de un oficiu judetean de consultanta agricola. Sintem practic, primul OJCA din zona noastra care a cistigat un dosar de achizitii", a precizat Jenica Georgescu.
La nivel de judet insa, mai sint in lucru la diferite firme private de consultanta, in stadii diferite de realizare, alte 58 de proiecte de creditare prin Programele "Fermierul" si "Sapard".
In general, in ultimele doua luni interesul producatorilor agricoli braileni pentru Programul "Fermierul" a crescut considerabil, iar datele statistice oferite de reprezentantul Biroului "Fermierul" unde consultanta este asigurata tot de specialistii OJCA, sint clare. Daca la 31 decembrie 2005 numarul celor care cerusera informatii legate de program abia depasea 100, luni se inregistrasera deja ca potentiali beneficiari 458 de fermieri braileni. Din acestia, 12 si-au exprimat dorinta de a realiza proiecte pe Masura 1.1. a Programului "Spard", 407 pe Masura 3.1. si 39 pe Masura 3.4.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii