In cursul zilei de ieri, Teodorescu urma sa se intilneasca cu proaspatul detinator al portofoliului de la Comunicatii, udemeristul Iuliu Wincler, pentru a fi pus la curent cu ce se va ocupa in cadrul ministerului.
"Astazi (joi, n.r.) voi avea o prima intilnire cu noul ministru care m-a contactat deja si m-a invitat sa abordam impreuna greutatile unui nou inceput. Din cite am inteles, nu e confirmat inca, ma voi ocupa de comunicatii. E un domeniu fierbinte, care imi convine deopotriva ca si cel al informaticii, avind in vedere ca, astazi, comunicatie inseamna, de fapt, tot software. Am fost cel care a adus pentru prima data Internetul in Braila prin antena satelit, am o sumedenie de planuri privind comunicatiile intre sistemele informationale ale institutiilor, toate avind ca scop reducerea birocratiei, optimizarea activitatii administratiilor locale, confortul cetateanului. Sper sa am timpul necesar sa pun in practica o mare parte din ele", ne-a declarat Constantin Teodorescu.
"Dosarul meu era in rezerva de specialisti ai PNL din anul 2003"
Liberalul brailean, despre care se vehicula, in urma cu doi ani, ca va fi numit sef al unei agentii guvernamentale, a ajuns secretar de stat odata cu "reactivarea" dosarului sau de specialist PNL.
"Dupa fuziunea ApR cu PNL, am facut parte din comisia de tehnologia informatiei a PNL la nivel central si comisia de resurse umane. La vremea aceea, presedintele PNL, Theodor Stolojan mi-a adresat invitatia de a face parte si din comisia de elaborare a statutului dar, pentru ca implica deplasari la Brasov, n-am putut onora invitatia. Comisia de tehnologie a informatiei a PNL a elaborat partea programului de guvernare ce tinea de dezvoltarea societatii informationale. De aproape 6 ani de zile, in mediul programatorilor sint cunoscut ca promotorul standardelor deschise si a surselor publice (free) pentru informatizarea administratiei publice pentru reducerea costurilor si cresterea interoperabilitatii. Dosarul meu era, asadar, in rezerva de specialisti ai PNL din anul 2003. Schimbarile intervenite la virf in structura ministerului (MCTI) au generat probabil reevaluarea mea si numirea pe acest post", a precizat Teodorescu.
La numirea in functie a lui Teodorescu au pus "umarul" membrii marcanti ai organizatiei PNL Braila. Proaspatul secretar de stat spune ca a primit recomandari din partea prefectului Nicolae Mitroi, a primarului Constantin Cibu, fiind sustinut si de secretarul zonal al PNL, Sterian Ion, de Vasile Varga "si de alti colegi din PNL carora le multumesc si pe aceasta cale pentru increderea acordata".
Cit priveste persoanele care nu l-au sustinut, Teodorescu a refuzat sa faca nominalizari, insa raspunsul sau diplomatic a fost suficient de straveziu: "Au existat probabil si persoane care au tras frina de mina in primii trei ani ai guvernarii in ceea ce priveste promovarea unor braileni si ma gindesc ca daca numirea mea s-a produs mai tirziu, s-ar putea ca persoanele acelea sa nu mai fie in PNL".
Luni, renunta la mandatul de consilier
Teodorescu a mai precizat ca, luni 13 august, la incheierea sedintei de indata a Consiliului Local Municipal, isi va depune cererea de demisie. "Ma despart de colegii mei consilieri municipali, de o mare parte din ei, cu regret. Experienta a fost una benefica, am cunoscut oameni extraordinari, deosebiti. Am deosebita satisfactie ca exact in ultima sedinta a CLM , alaturi de acesti oameni, sa promovam o hotarire de consiliu ce vizeaza strategia de informatizare a Consiliului municipal si a Primariei, al carei coautor sint. Am nemultumirea ca n-am avut inspiratia sa incepem mai devreme o serie a hotaririlor initiate de consilieri, dar am convingerea ca ei vor continua pe aceasta directie. M-as bucura sa aflu ca in perioada ce a mai ramas, ponderea hotaririlor din CLM initiate de consilieri sa creasca", a conchis Constantin Teodorescu.