Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila ar putea avea un sistem de termoficare la standarde europene

In cursul saptaminii viitoare, firma franceza "Beture-Environnement" implicata in proiectul de modernizare a sistemului de termoficare al municipiului, organizeaza la Bucuresti un seminar pe aceasta tema la care ar urma sa participe, pe linga reprezentanti din partea autoritatii locale, reprezentanti ministeriali, precum si ai Ambasadei Frantei in Romania. Scopul evenimentului este de promovare a know-how-ului francez in solutionarea problemelor de modernizare a sistemului de termoficare din Romania.
Compania franceza a realizat un studiu de fezabilitate in domeniul eficientei energetice, fondurile necesare realizarii, in valoare de sute de mii de euro, fiind asigurate de partea franceza.
"Dorim ca evenimentul sa constituie un excelent prilej de analiza si dezbatere, sa reuneasca intr-un cadru dinamic reprezentanti din administratia publica, mediul de afaceri, mediul diplomatic si mass-media", a anuntat organizatorul. Cu aceasta ocazie, francezii vor prezenta proiectul "Modernizarea sistemului de termoficare al municipiului Braila", urmind ca invitatii sa-si expuna punctele de vedere cu privire la acest subiect. Astfel, sint asteptati sa ia cuvintul ministrul secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mircea Nicu Toader, presedintele ANRE (Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei) Nicolae Opris, precum si doi reprezentanti ai Misiunii economice a Ambasadei Frantei in Romania. Contactat de reporterii "Obiectiv", primarul Constantin Cibu a confirmat prezenta sa la acest eveniment, precum si a consilierilor municipali, subliniind importanta intelegerii in detaliu a intregului proiect de catre factorii decizionali la nivel local. In plus, sursa citata a precizat ca dupa acest seminar, va reintroduce in discutia consilierilor municipali proiectul de hotarire de CLM privind avizarea etapelor de derulare a proiectului "Modernizarea “CET” Braila si a sistemului de distributie a energiei termice". Important de subliniat este ca partea franceza a subliniat ca, in cazul in care proiectul nu va primi aprobarea consilierilor municipali, isi va reconsidera pozitia fata de acest subiect in sensul ca se va orienta cu proiectul catre un alt municipiu.
Reamintim ca, la sedinta CLM din luna trecuta, proiectul sustinut de francezi a fost scos de pe ordinea de zi chiar de catre edilul sef Constantin Cibu, unul dintre sustinatorii la nivel declarativ ai colaborarii cu specialistii francezi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii