Mergi la conţinutul principal

"Braiconf" isi modifica actul constitutiv

Actionariatul de la "Braiconf" pregateste modificarea actului constitutiv al companiei cu scopul armonizarii prevederilor acestuia cu recentele modificari si completari aduse Legii societatilor comerciale. Astfel, pentru luna viitoare Consiliul de Administratie al firmei a convocat doua sedinte a Adunarii Generale a Actionarilor, una ordinara, iar a doua extraordinara. Una dintre modificarile propuse la actul constitutiv stabileste ca persoana ce va fi numita in functia de administrator precum si cea numita in functia de director trebuie sa incheie o asigurare pentru raspundere profesionala. Valoarea sumei asigurate va fi de cel mult 1 milion de euro pentru toti membrii CA si pentru directorul general, daca acesta este numit dintre administratori, iar daca este numit din afara CA suma asigurata va fi de cel mult 500.000 euro. In plus pentru fiecare dintre ceilalti directori suma asigurata va fi de cel mult 200.000 euro. De mentionat este ca toate aceste costuri cu politele de asigurare vor fi achitate de firma, asa cum prevede propunerea de act constitutiv. Dupa AGA extraordinara, urmeaza sedinta ordinara avind ca principal punct pe ordinea de zi aprobarea contractului de mandat dintre societate si directorul general, precum si desemnarea unui membru al CA sa-l semneze in numele societatii. Important de mentionat este ca actualul director general al "Braiconf" si in acelasi timp si presedinte al CA este Anica Nisioi.
Contextul supunerii analizei acestui subiect este acela in care Legii societatilor comerciale i-au fost aduse modificari aplicabile inca din 1 decembrie 2006. Acestea stipuleaza ca pe durata indeplinirii mandatului, administratorii (adica membrii Consiliului de Administratie si inclusiv presedintele CA) nu pot incheia cu societatea un contract de munca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu