Mergi la conţinutul principal

"Braicar" se înnoieşte de la ISUZU

Final în procedura de achiziţie publică a şapte autobuze destinate transportului în comun de persoane, deschisă de SC "Braicar" SA. Compania a anunţat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) că a atribuit contractul în valoare de circa 3,22 milioane de lei, fără TVA, importatorului unic în România al vehiculelor comerciale produse de "Isuzu" în Turcia. Mai precis, este vorba despre "Anadolu Automobil Rom", singurul ofertant înscris de altfel la această procedură. Conducerea "Braicar" s-a arătat mulţumită de achiziţie şi a explicat că va urmări respectarea graficului de livrare a autobuzelor. "Adjudecatarul urmează să livreze întreg lotul de maşini în următoarele două săptămâni. După înmatricularea lor autobuzele vor intra în trasee", ne-a declarat Cornel Săndulescu, directorul general al "Braicar".
De precizat că înainte de a lansa licitaţia pentru a cumpăra aceste autobuze, mai precis în cursul lunii iulie, Consiliul Local Municipal a aprobat o majorare de capital la "Braicar" cu exact suma necesară plăţii acestei tranzacţii. Măsura a venit după ce autoritatea locală a transmis în sarcina operatorului de transport această achiziţie, după ce în 2012 licitaţia fusese organizată de Primăria Brăila. Numai că a intervenit o mare problemă în ce priveşte livrarea noilor autobuze, în sensul că doar două maşini au ajuns la Brăila, iar după îndelungi aşteptări autoritatea a decis rezilierea contractului. La vremea respectivă, câştigător al licitaţiei fusese desemnat importatorul în România al mărcii BMC (British Motor Corporation) având fabrică în Turcia. Între timp, aceste două autobuze au intrat şi ele în capitalul "Braicar", ulterior aprobării în CLM a unei hotărâri în acest sens.
De remarcat este că SC "Braicar" a realizat în 2012 profit după ce în anii precedenţi a ieşit tot pe pierdere. Datele de bilanţ arată că societatea a realizat o cifră de afaceri de 18,83 milioane lei, în urcare cu 2 milioane faţă de 2011, iar la final a rezultat un profit net de 3,07 milioane lei. Cu titlu de comparaţie, în 2011 unitatea raportase o pierdere de 1,74 milioane de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro