Mergi la conţinutul principal

Brăilenii sunt chemați în pelerinaj la moaștele Sfântului Paisie și ale Sfântului Andrei

* racla cu relicvele Sfântului Paisie vor fi aduse duminică, în procesiune, de la Mănăstirea Neamț și așezate în fața Catedralei Arhiepiscopale Galați * sfintele moaște vor fi purtate, mai întâi, în procesiune, de la Universitatea „Dunării de Jos” la Arhiepiscopie * brăilenii pot vizita, timp de patru zile, moaștele Sf. Paisie, ale Sf. Apostol Andrei și ale unor Sfinți Tămăduitori, evenimentul fiind prilejuit de împlinirea a 30 de ani de când Sf. Andrei a fost chemat Ocrotitor al Eparhiei Dunării de Jos

 

 

 

Momente de mare încărcătură spirituală pentru credincioșii de la Dunărea de Jos, în ajunul marii sărbători creștine a Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României și al Eparhiei Dunării de Jos.

„În fiecare an, sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al orașului Galați și al Arhiepiscopiei Dunării de Jos - Sfântul Apostol Andrei, încreștinătorul poporului român și protector ceresc al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe strămoșești, reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toți slujitorii și credincioșii Eparhiei Dunării de Jos. Anul acesta, se împlinesc 30 de ani de când Sfântul Apostol Andrei a fost chemat ca ocrotitor spiritual al orașului Galați și al Eparhiei Dunării de Jos. Această mare împlinire pentru clerul și credincioșii de la Dunărea de Jos a fost realizată în anul 1992, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian și prin hotărârea nr. 93/1992 a CL Galați, municipiul Galați fiind primul oraș din țară care a primit ocrotirea spirituală a întâiului chemat la apostolie de către Mântuitorul Iisus Hristos”, se precizează în comunicatul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În acest context, programul prilejuit de sărbătoarea închinată Sfântului Apostol Andrei va debuta duminică, 27 noiembrie a.c., ora 16.00, cu primirea la Galați a moaștelor Sfântului Cuvios Paisie, aduse de la Mănăstirea Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu bunăvoința ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, urmată de procesiunea cu racla moaștelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, de la Universitatea „Dunărea de Jos” la Catedrala Arhiepiscopală din Galați. De la ora 16.30, vor fi săvârșite, în Catedrala Arhiepiscopală slujba specială pentru primirea moaștelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, slujba Privegherii și Sfânta Liturghie Arhierească de noapte în cinstea acestui sfânt isihast care, acum, a venit să ne ofere binecuvântare și nouă, creștinilor din Brăila și Galați.

În ziua hramului, miercuri de Sf Apostol Andrei, 30 noiembrie 2022, va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească, de către ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu ierarhii invitați, începând cu ora 9.00.

„În cele patru zile de sărbătoare (27-30 noiembrie 2022 - n.r.), credincioșii din județele Brăila și Galați sunt așteptați să se închine la Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț și ale unor Sfinți Doctori Tămăduitori, care vor fi așezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale”, precizează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro