Mergi la conţinutul principal

Brăilenii se înghesuie pe ultima sută de metri la plata impozitelor

• finele lunii martie este termenul limită până la care plata integrală este recompensată de municipalitate cu un bonus de 10% pentru case şi terenuri şi de 5% pentru maşini • Direcţia Finanţelor Publice Locale a Primăriei Brăila îşi prelungeşte programul de încasări şi în acest weekend • tot mai mulţi brăileni preferă plata online a obligaţiilor fiscale

 

Direcţia Financiară a Primăriei Brăila îşi prelungeşte programul de încasări a taxelor şi impozitelor de la populaţie pentru a face faţă valului de contribuabili care au lăsat pe ultima sută de metri plata obligaţiilor fiscale pentru care beneficiază de o bonificaţie. După cum se cunoaşte, municipalitatea acordă o reducere de 10% în cazul caselor şi terenurilor şi de 5% în cazul maşinilor în situaţia în care proprietarii vin şi achită pe întreg anul impozitul datorat. Termenul limită stabilit prin lege este 31 martie. Numai că în acest an ultima zi din luna martie pică într-o zi de weekend, context în care ziua respectivă se reportează în prima zi lucrătoare a lunii aprilie, în cazul de faţă luni, 2 aprilie. Altfel spus, brăilenii care vor veni în această zi la plată şi vor achita integral vor beneficia fără probleme de bonusul acordat de administraţia locală. În plus, după cum ne-a informat Ionuţ Bardaş, din partea Direcţiei Finanţelor Publice Locale a Primăriei Brăila, ghişeele din 3 puncte de încasare ale structurii vor fi deschise şi sâmbătă 31 martie. “Ca de obicei, sunt mulţi contribuabili care au lăsat pe ultima sută de metri plata obligaţiilor fiscale locale pentru care se acordă acea bonificaţie, astfel încât în aceste zile ghişeele noastre au fost aglomerate. Pentru a da tuturor contribuabililor interesaţi posibilitatea să-şi achite taxele şi impozitele, ghişeele vor fi deschise şi în data de 31 martie, în intervalul orar 08.00 - 12.00 pentru 3 puncte de încasare. Este vorba despre punctul din Piaţa Traian, cel de pe bulevardul Al. I. Cuza şi cel din Radu Negru”, ne-a declarat sursa citată.

De asemenea, Bardaş a explicat că din analiza datelor colectate până în prezent în ce priveşte plăţile făcute de contribuabilii locali, a rezultat că aproape 0,9 milioane lei sunt numai încasările prin intermediul aplicaţiei Ghişeul.ro, la care se adaugă aproximativ 2,6 milioane, plăţi cu cardul la ghişeele instituţiei. “Se observă şi în acest an o sensibilă creştere a numărului de contribuabili care preferă să facă plăţile online, iar fenomenul a tot luat amploare în ultimii ani”, a mai spus sursa citată.

De altfel, municipalitatea încurajează plata impozitelor şi taxelor locale online pentru a evita aglomeraţia şi timpul pierdut pe la de ghişee. Primarul Marian Dragomir a anunţat că s-a numărat, ca şi anul trecut, printre primii brăileni care şi-au plătit impozitele pe proprietate, aferente anului în curs, prin aplicaţia ghiseul.ro. “Deja mi-am plătit obligaţiile pe această platformă şi încurajez brăilenii să procedeze la fel pentru a evita statul la cozi şi timpul astfel pierdut”, a spus, la începutul lunii ianuarie, edilul şef.

Prin secţiunea “Plată cu autentificare” de pe ghiseul.ro utilizatorul are posibilitatea de consultare a obligaţiilor de plată datorate instituţiilor înrolate şi achitarea acestora prin plată online cu cardul (Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro). Sunt acceptate la plată cardurile emise de toate băncile din România, dacă respectivele carduri sunt înrolate 3D Secure.

Potrivit datelor disponibile pe pagina web ghiseul.ro, în cazul Brăilei sunt înregistrate aproape 5.000 de conturi de utilizatori care doresc să plătească online.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu