Mergi la conţinutul principal

Brăilenii preferă mieii sacrificaţi în condiţii autorizate

Spre deosebire de anul trecut, când numărul mieilor sacrificaţi în abatoare autorizate a fost mai mic decât al celor sacrificaţi în locurile special amenajate din târguri şi oboare, sub ochii cumpărătorilor, anul acesta situaţia s-a inversat. Astfel, potrivit datelor consemnate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, la abatoarele din municipiu şi judeţ s-au sacrificat 625 miei, faţă de 97 în 2014, în vreme ce în locurile special amenajate au fost sacrificate 356 de exemplare, faţă de 605 în 2014.
"Brăilenii încep să prefere să cumpere carne provenită din abatoare, unde se face expertiza cărnii în mod corespunzător, deci există mai multă siguranţă pentru consumator", spune Niţă Caragaţă, directorul DSVSA Brăila.
În altă ordine de idei, în perioada premergătoare Paştelui, inspectorii veterinari au controlat mai multe unităţi de abatorizare, de procesare sau comercializare, pentru a verifica gradul de respectare a normelor aflate în vigoare. Au fost aplicate cinci sancţiuni, în valoare totală de 14.120 lei şi 4 avertismente. Sancţiunile au fost date pentru nerespectarea standardelor de fabricaţie a produselor alimentare, neiniţierea de către operatorul economic a procedurii de retragere a produselor alimentare neconforme de pe piaţă, manipularea necorespunzătorare a produselor alimentare sau neîntreţinerea spaţiilor de lucru şi a echipamentelor.
Au fost confiscate 12,04 kg carne de miel fără documente de provenienţă, în valoare totală de 218 lei, şi 13,7 kg macrou congelat, cu modificări organoleptice. Totodată, sunt sub reţinere oficială 680 kg pulpe pasăre întregi frăgezite şi 21,4 kg carne de vită.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro