Mergi la conţinutul principal

Brăilenii, nerăbdători să se rezolve odată problema câinilor de pe străzi

Brăilenii cărora nu le convine prezenţa tot mai masivă a câinilor fără stăpân pe străzile municipiului încearcă prin intermediul mijloacelor de comunicare actuale să atragă atenţia autorităţilor locale, în speranţa că problema va fi rezolvată în cele din urmă. Pe adresa redacţiei primim de la cititori fotografii cu câini adunaţi în adevărate haite care iau în stăpânire, noaptea, străzile oraşului. O astfel de fotografie arată o ipostază de acest gen în Bariera Călăraşilor. Imagini cu câini mulţi apar, de asemenea, şi pe reţelele de socializare. O postare a unui brăilean pe Facebook înfăţişează câteva patrupede cocoţate pe gardul cimitirului Sf. Constantin. Ca nişte adevăraţi gargui vii care apără răposaţii din incinta cimitirului, câinii respectivi au oferit un bun subiect de fotografiat pentru autorul postării.
Dincolo de astfel de ipostaze, câinii ce par a se înmulţi pe străzi, în loc să scadă ca număr şi prezenţă, continuă să îi împartă pe brăileni în două tabere: cei ce îi consideră o ameninţare şi doresc să fie îndepărtaţi prin orice mijloace, contra celor ce vor să fie toleraţi în continuare, pe considerentul că sunt suflete nevinovate care au nevoie de compasiune şi îngrijire.
Noul primar Marian Dragomir a vorbit, încă de la preluarea mandatului, despre rezolvarea umană a problemei, prin încurajarea adopţiilor şi campanii de sterilizare. Ieri, Dragomir a vizitat unul dintre cele două adăposturi de câini aflate în prezent în administrarea municipalităţii. "Deja mi-am structurat o strategie pentru rezolvarea acestei probleme. O voi prezenta în cadrul conferinţei de presă de mâine (azi n.n.) dimineaţă", ne-a declarat, ieri, primarul Dragomir. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro