Mergi la conţinutul principal

Brăilenii, neaşteptat de cuminţi la manifestările sportive şi culturale din luna august

• a ţinut să sublinieze, într-o conferinţă de presă, şeful Jandarmeriei Brăila, col. Vasile Moţ • deşi luna aceasta au fost zeci de manifestări cultural-artistice şi sportive, a explicat Moţ, nicio faptă antisocială nu a fost constatată în zonele vizate şi nici în vecinătatea acestora • oricum, în general luna august a fost una liniştită pentru jandarmi

 

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, col. Vasile Moţ, a prezentat, recent, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul misiunilor efectuate de lucrătorii unităţii în cursul lunii august. Conform precizărilor col Moţ, deşi luna aceasta au fost zeci de manifestări în municipiu şi judeţ, atât cultural-artistice, cât şi sportive, numărul faptelor antisociale constatate au fost extrem de puţine comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, diferenţa fiind de peste 60%. Şeful Jandarmeriei a reamintit, pe scurt, manifestările ce au avut loc în municipiu şi judeţ, printre care Zilele Municipiului Brăila, Ziua Marinei, Festivalul Naţional de Folk “Chira Chiralina”, Concursul Internaţional de Canto “Hariclea Darclee” (în ziua de 4 august, când concertul s-a desfăşurat în aer liber, pe Esplanadă-n.r.), Ziua Comunei Mircea Vodă, la care se adaugă patru meciuri de fotbal din Liga a II-a şi a III-a. Jandarmii au mai fost prezenţi şi la cele două centre de examen din municipiu, în perioada în care au avut loc probele scrise ale celei de-a doua sesiuni BAC 2018.

“Vreau să precizez, din punctul de vedere al forţelor de ordine, că această perioadă s-a caracterizat, comparativ cu anii trecuţi, printr-o scădere foarte mare a numărului faptelor antisociale constatate. Pe această cale, doresc să mulţumesc întregii populaţii atât a municipiului Brăila, cât şi a judeţului pentru colaborare, în sensul de a avea manifestări desfăşurate în condiţii bune şi în siguranţă deplină”, a spus col. Vasile Moţ.

Şeful Jandarmeriei Brăila a mai spus că s-au aplicat totuşi sancţiuni contravenţionale - amenzi şi avertismente - şi s-au constatat nouă infracţiuni, însă în cu totul alte zone decât cele în care s-au desfăşurat spectacole. “Am putut monitoriza toate zonele «fierbinţi» ale acestor manifestări. Nu s-au constat în zona de desfăşurare şi nici în zona apropiată fapte antisociale. În această perioadă, au fost aplicate, într-adevăr, 55 de sancţiuni contravenţionale şi au fost nouă infracţiuni constatate, dar nu în zona de desfăşurare a manifestărilor, ci în zona îndepărtată. Poate că am contribuit la aceste rezultate prin desfăşurarea unor activităţi de prevenire în care am dorit conştientizarea publicului participant la aceste manifestări cu privire la respectarea normelor legale, dar şi la consecinţele nerespectării lor. Infracţiunile constatate se referă la port de armă albă, la care se adaugă o singură infracţiune constatată împreună cu colegii de la Poliţie la regimul circulaţiei. Garantat, la capitolul infracţiuni constatate în perioada asta, diferenţa este de peste 60%, dacă e să comparăm cu anii trecuţi. Anul trecut, au avut loc mai multe incidente, în doar câteva ore”, a mai precizat col. Moţ.

Jandarmeria Brăila se mai poate lăuda cu o reuşită, şi anume zero infracţionalitate în Staţiunea Lacu Sărat, de la începutul sezonului estival şi până în prezent. De altfel, acesta este unul dintre obiectivele pe care şeful IJJ Brăila şi l-a propus cu ceva timp în urmă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro