Brăilenii cer primarului să-i scape de tânţarii - tigru | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Brăilenii cer primarului să-i scape de tânţarii - tigru

• unii brăileni reclamă faptul că, de câteva zile, aceste insecte s-au înmulţit şi că toate substanţele chimice cu care au încercat să îi combată nu au avut efect • cetăţenii respectivi solicită sprijinul autorităţilor • primarul Marian Dragomir spune, însă, că nu are de gând să mai iniţieze o acţiune de dezinsecţie în oraş • “Ne-ar acuza lumea de deturnare de fonduri dacă ne-am apuca să dăm cu substanţe anti-ţânţari în perioada asta a anului”, spune edilul-şef

 

Chiar dacă vara a trecut şi suntem spre sfârşitul lunii septembrie, când, cel puţin teoretic, nu ar mai trebui să fim deranjaţi de ţânţari, unii brăileni încă se plâng de prezenţa masivă a acestor insecte. Mai mult decât atât, brăilenii în cauză spun că au de-a face cu ţânţari-tigru, a căror înţepătură ar fi mult mai periculoasă decât cea a speciilor întâlnite în mod normal în zona noastră. O sesizare primită pe adresa redacţiei se referă la apariţia ţânţarilor-tigru în zona bulevardului Independenţei, mai exact pe tronsonul cuprins între Calea Galaţi şi Str. Carantinei. “De circa 10 zile, în această zonă au apărut nişte ţânţari mai mici ca lungime dar mai groşi şi mai negri, cu dungi transversale albe. Problema cu ei este că înţepătura este foarte dureroasă şi locul se inflamează foarte urât, apar gâlme tari, dureroase, cât o alună. Am fost la un prieten din acea zonă, în curte, ştiind că-şi face mereu dezinsecţie cu substanţe performante, deoarece i-a murit cândva un câine din cauza ţânţarilor. Mi-a spus că a stropit cu insecticide industriale puternice, cumpărate de la firme specializate care fac dezinsecţie în oraşele mari, dar nu au avut niciun efect asupra lor. A dat şi cu Raid pentru ţânţari tigru, cheltuind 600 lei pentru o curte de 300 metri pătraţi, în 7 zile, şi degeaba. Singura soluţie care a mers a fost cu nişte fumigene care îi mai alungă. Aveţi idee, există vreo instituţie capabilă să rezolve ceva?”, se întreabă cititorul care ne-a trimis sesizarea respectivă.

Din partea autorităţilor locale nu trebuie aşteptat, deocamdată, niciun sprijin! Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare ne-a precizat că nu are cunoştinţă despre această problemă, deoarece până acum nu a primit nicio reclamaţie oficială legată de prezenţa ţânţarilor-tigru pe raza municipiului Brăila.

La rândul său, primarul Marian Dragomir ne-a declarat, de asemenea, că instituţia pe care o conduce nu a primit nicio sesizare pe această temă. Totodată, edilul-şef ne-a spus că la data calendaristică în care ne aflăm nu mai consideră oportun să mai fie efectuate acţiuni de dezinsecţie în municipiu. “Dacă ne-am apuca, la sfârşitul lunii septembrie, să dăm cu substanţe anti-ţânţari probabil că ne-ar acuza lumea de deturnare de fonduri din bugetul Primăriei”, a punctat primarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro