Mergi la conţinutul principal

Brăilenii au invadat faleza de Ziua Marinei

Din obişnuita paradă a navelor, au făcut parte două monitoare militare, care au tras câteva salve cu muniţie de manevră, şi mai multe vase civile, printre care s-au aflat nava de croazieră "Lacu Sărat" şi vestitul vapor cu zbaturi "Borcea".
Jocurile marinăreşti au fost patronate de zeul Neptun, întruchipat, ca în fiecare an, de actorul Florin Chiriac. Sub supravegherea zeului, a primit botezul apei un tânăr "ghiborţ", înrolat recent în Flotila Fluvială, apoi au avut loc întreceri cu bărci. Cele mai aşteptate momente au fost, bineînţeles, probele "porcul la şcondru" şi "vânătoarea de raţe". Primii tineri care s-au aventurat pe bârna unsă cu vaselină, pentru a ajunge la steguleţul roşu din vârf, au căzut care mai de care mai dramatic, spre amuzamentul general al spectatorilor de pe mal. Cel care a ajuns până la steag a trişat puţin, în sensul că a reuşit să facă doar câţiva paşi, după care s-a dezechilibrat, a căzut, însă s-a prins cu mâinile de bârnă şi s-a târât până la capăt. Cu toate acestea, a fost declarat câştigător şi i s-a dat purcelul, pe care, după cum i-a mărturisit zeului Neptun, îl va creşte până la Crăciun, apoi îl va sacrifica. La ultima probă, vânătoarea de raţe, strădaniile celor care au încercat să prindă păsările eliberate în apă, au stârnit, de asemenea, hohote de râs pe mal. Vom reveni cu amănunte în ediţia de mâine a cotidianului nostru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro