Mergi la conţinutul principal

Brăilenii îşi cinstesc eroii

Oficialităţile civile şi militare brăilene vor marca "Ziua victoriei asupra fascismului" şi "Ziua proclamării independenţei de stat a României" sâmbătă, 9 Mai, prin depuneri de coroane la mormintele eroilor din Cimitirul "Sf. Constantin şi Elena".
La ora 10.00, se va auzi Semnalul Trompetului. Acesta va fi urmat de marşul de întâmpinare, prezentarea onorului şi salutul Drapelului de Luptă, după care se va intona Imnul de Stat al României. Evenimentul va continua cu slujba religioasă, oficiată de un sobor de preoţi, după care Nicu Lucian Olteanu, prefectul judeţului, şi col. Gheorghe Soare, comandantul Garnizoanei Brăila, vor rosti alocuţiuni.
În jurul orei 10.30, pe fundalul intonării de către Muzica Militară a "Imnului Eroilor", la Osuarul Central, se vor depune jerbe de flori de către Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Brăila, Primăria municipiului, Garnizoana Brăila, Asociaţia Veteranilor de Război, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Protoieria Brăila, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila, Direcţia Judeţeană de Informaţii Brăila, precum şi partide politice. Vor mai avea loc depuneri de coroane şi la Monumentul Eroilor din Fosta Uuniune Sovietică şi la Monumentul Eroilor Ruşi din Campania 1877-1878.
Garda de Onoare va defila în incinta Cimitirului Eroilor, începând cu ora 10.50.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro