Mergi la conţinutul principal

Brăileni urmăriţi de top

numele şi fotografiile a trei brăileni urmăriţi la nivel naţional şi internaţional au apărut pe site-ul Poliţiei Române • este vorba despre Băncuţă Casius Cley şi Bănică Stelu, din gruparea Corbu, căutaţi de aproape un an de zile pentru  infracţiunea de tentativă la omor asupra lui Vrînceanu Ionuţ • al treilea urmărit este Mungiu Florin Carmelo, condamnat pentru infracţiuni informatice

 

Trei brăileni sunt trecuţi în lista urmăriţilor de top. Sunt căutaţi la nivel naţional şi internaţional, pentru fapte grave, pe site-ul Poliţie Române fiind postate fotografiile acestora, semnalmentele şi faptele pentru care sunt căutaţi. Şi sunt persoane cunoscute, din lumea interlopă. Este vorba despre Băncuţă Casius Cley şi Bănică Stelu, din gruparea Corbu, căutaţi de un an de zile pentru  infracţiunea de tentativă la omor asupra lui Vrînceanu Ionuţ, cel care l-a atacat cu toporul pe liderul Stănel Corbu. Al treilea urmărit este Mungiu Florin Carmelo, condamnat pentru infracţiuni informatice

După cum arată poliţiştii, la data de 8 august 2016, în jurul orei 9.00, Băncuţă Casius Cley, înarmat cu o lopată, împreună cu coinculpatul înarmat cu un cuţit rabatabil, adică Bănică Stelu, au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanelor vătămate M.N., M.F. şi V.I.M. iar pe unul dintre aceştia l-au tras din încăperea în care se baricadase, l-au imobilizat la podea şi i-au aplicat lovituri de cuţit şi lopată în zone multiple, leziuni ce i-au pus în primejdie viaţa. Lovirea persoanei vătămate în aceste împrejurări s-a consumat pe fondul unui conflict preexistent.

Ca semnalmente, Casius Cley are înălţime 1,77m, constituţie atletică, faţă ovală, păr negru drept, ochi verzi, sprâncene stufoase arcuite iar ca semne particulare prezintă cicatrici antebraţ stâng (automutilare) şi abdomen, multiple tatuaje pe corp şi braţe (cap de tigru, doi dragoni, chip femeie, cap Isus).

Celălalt urmărit, Bănică Stelu, are ca semnalmente: înălţime - 1.85, constituţie atletică, faţă ovală, păr şaten, ochi căprui, ten măsliniu, ca semne particulare prezintă multiple tatuaje pe corp şi braţe.

Atacatorii umblă liberi iar victima, Vrînceanu, a ajuns la închisoare, fiind condamnată în alt dosar. Interlopii brăileni, din gruparea “Corbu” din Lacu Dulce, au emise pe numele lor mandate de arestare preventivă însă nimeni nu le dă de urmă.

După cum ni s-a comunicat de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, la data de 30 septembrie 2016, la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost înregistrate două mandate de arestare preventivă, emise de către Tribunalul Brăila, pe numele inculpaţilor Băncuţă Casius Cley şi Bănică Stelu, în vederea punerii acestora în executare. Având în vedere faptul că cele două persoane nu au fost depistate, a fost solicitată şi dispusă urmărirea acestora la nivel naţional şi internaţional.

Cei daţi în urmărire sunt oameni apropiaţi ai lui Stănel Corbu, unul fiind chiar cumnatul acestuia, adică Băncuţă Casius Cley, de 34 de ani, iar celălalt, adică Bănică Stelu, de 41 de ani, este “mâna dreaptă” a interlopului din Lacu Dulce.

Atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuţ Marin, zis “Ionel”, în vârstă de 27 de ani, a avut loc în luna august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. “Răsplata” pentru Vrînceanu a venit după un an de la atacul asupra liderului interlop Stănel Corbu, adică la data de 8 august 2016. Echipajul deplasat la faţa locului a identificat victima, care prezenta o leziune în zona toracică, provocată cu obiect tăietor-înţepător, cel mai probabil fiind vorba despre un cuţit. Cel înjunghiat cu sânge rece a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost salvat de medici, deşi a fost tăiat cu bestialitate.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au spus că, în acest caz, a fost vorba despre o răzbunare a interlopilor, asta după ce, în vara anului 2015, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce. Se pare că Vrînceanu, cunoscut ca locotenent al lui Corbu, se cam rupsese de membrii grupării şi asta l-a costat scump. La data de 15 octombrie 2015, chiar Stănel Corbu a formulat plângere şi a arătat faptul că, în ziua de 8 octombrie 2015, în timp ce se afla la intersecţia străzilor Ştefan Secăreanu cu Cezar Boliac a fost lovit cu un topor, în zona braţului stâng, de către Ionuţ Vrînceanu. Liderul interlop Lăcătuş (fost Corbu) Stănel, care deţine un imobil în zona unde s-a produs atacul, a apărut la volanul autoturismului BMW iar pe fondul existenţei unei stări conflictuale, inculpatul Vrînceanu a scos un topor din geanta pe care o avea la el, s-a apropiat de autoturismul acestuia şi a început să lovească. A provocat distrugeri masive, de la parbriz până la anvelope. Corbu a încercat să coboare din autoturism şi să îl oprească pe inculpat dar a fost lovit şi el cu toporul în zona braţului stâng.

 

Infractor pe internet

Pe lista urmăriţilor este şi Mungiu Florin Carmelo, pe numele căruia este emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Poliţiştii arată faptul că, începând cu anul 2005, susnumitul împreună cu alţi 4 inculpaţi a constituit un grup infracţional organizat, cu o structură bine determinată, fiecare având roluri bine stabilite, la care ulterior au aderat alţi 12 membri. Aceştia au desfăşurat activităţi ce intră în sfera criminalităţii informatice, respectiv obţinerea unor importante sume de bani ca urmare a inducerii în eroare a unor persoane cu ocazia încheierii unor tranzacţii on-line, vânzarea-cumpărarea unor bunuri, respectiv încasarea contravalorii bunurilor pentru care s-au efectuat licitaţiile, urmată de nelivrarea bunurilor. Acţionând în modul arătat mai sus, în perioada 2005-2011, membrii grupului infracţional au fraudat mai mult de 600 persoane, prejudidiul total cauzat ridicându-se la peste 759.238,05 dolari SUA.

Urmăritul Carmelo are înălţime 1,68 m, constituţie grasă, faţă ovală, păr şaten închis, frunte lată, sprâncene arcuite.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro