Mergi la conţinutul principal

Brăileni evacuaţi din zonele tradiţionale de picnic

Unii dintre brăilenii care au ieşit la iarbă verde, în perioada 1 - 4 mai, au fost îndepărtaţi din zonele unde nu există amenajări pentru activităţi de picnic, în conformitate cu Legea 54 din 2012. Astfel, potrivit Comisariatului Judeţean Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu, cetăţenii găsiţi în pădurile din preajma comunelor Stăncuţa, Gropeni şi Chiscani au fost evacuaţi. "În zilele de 1, 2, 3 şi 4 mai s-au realizat acţiuni de patrulare, în colaborare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, pentru zonele din mediul rural, şi cu agenţi ai Poliţiei Locale, pentru zonele din preajma municipiului. În zonele cu potenţial turistic dar neamenajate pentru picnic, de la Stăncuţa, Gropeni şi Chiscani, a fost indentificat un număr restrâns de persoane care desfăşurau activităţi de picnic. Deoarece zonele respective nu au amenajări corespunzătoare, persoanele găsite au fost evacuate", ne-a declarat Carmen Popoacă, comisarul şef al Gărzii de Mediu Brăila.
În ceea ce priveşte locurile tradiţionale de picnic din preajma municipiului Brăila, singurul care mai poate fi utilizat este cel cunoscut sub denumirea "Coada Lacului Sărat", deoarece doar acesta este amenajat corespunzător, cu toalete ecologice, grătare, pubele şi sursă de apă, de către Primăria Brăila. "Persoanele găsite în vecinătatea stadionului «Chimia» au fost îndreptate către zona de picnic «Coada Lacului Sărat», singura care întruneşte prevederile legale. În timpul verificărilor a fost aplicată o singură sancţiune contravenţională unei persoane care a încălcat prevederile Legii nr. 54/2012. Totodată, au fost distribuite cetăţenilor pliante prin care aceştia erau informaţi despre obligaţiile care le revin, potrivit legii, în cazul în care desfăşoară activităţi de picnic", ne-a mai informat comisarul şef Popoacă.
Amenda aplicată a fost de 200 de lei şi i-a fost dată unei brăilence care, pe lângă faptul că încălca prevederile Legii Picnicului, nr. 54/2012, a avut o atitudine recalcitrantă faţă de organele de control.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro