Mergi la conţinutul principal

Brăileni amendaţi pentru că au înjurat Poliţia Locală pe Facebook

• patru indivizi cu vârste cuprinse între 39 şi 55 de ani au fost identificaţi, după ce au proferat expresii jignitoare şi ameninţări pe reţeaua de socializare • sancţiunile primite de aceştia s-au încadrat între 500 şi 1.000 lei • unii dintre ei erau nemulţumiţi de faptul că Poliţia Locală nu îşi face treaba aşa cum ar trebui, în timp ce alţii, dimpotrivă, s-au declarat deranjaţi că agenţii locali au “tupeul” să dea amenzi

 

Proferarea de injurii sau ameninţări pe reţelele de socializare, la adresa organelor de ordine, i-a costat scump pe patru brăileni. Supăraţi, din diverse motive, pe Poliţia Locală, aceştia au postat pe Facebook expresii jignitoare şi vulgare la adresa acestei instituţii, însă au avut surpriza să constate că sunt identificaţi şi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 lei. Incidentele au avut loc în luna februarie a acestui an, iar Poliţia Locală le-a făcut publice, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă.

“Patru brăileni au fost sancţionaţi contravenţional după ce au postat, pe reţeaua de socializare Facebook, expresii jignitoare şi vulgare la adresa Poliţiei Locale Brăila, de natură să lezeze demnitatea şi onoarea acesteia. Astfel, doi dintre brăileni, unul în vârstă de 39 de ani, celălalt în vârstă de 52 de ani, au postat în data de 05.02.2019, injurii la adresa poliţiştilor locali brăileni, cei doi fiind sancţionaţi cu suma de 500 lei, fiecare. Cel de-al treilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, a postat în ziua de 20.02.2019 expresii jignitoare - care nu pot fi reproduse - la adresa poliţiştilor locali, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei. Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 55 de ani, a postat, de asemenea, diverse injurii la adresa Poliţiei Locale Brăila, în data de 27.02.2019, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 600 lei. În contextul în care, în baza deciziei instanţelor de judecată româneşti, reţeaua socială Facebook, precum şi conturile deschise pe această platformă, reprezintă spaţiu public şi nu privat, faptele săvârşite de cei patru bărbaţi încalcă prevederile Legii 61/1991 republicate, reprezentând contravenţii, acestea fiind astfel sancţionate în conformitate”, se precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Locale.

Din câte se pare, niciunul dintre cei patru contravenienţi nu a mai primit în prealabil vreo sancţiune de la poliţiştii locali, care să fi stat la baza resentimentelor pe care le nutresc la adresa acestei instituţii. Din contextul în care au fost adresate injuriile respective, reiese că unii dintre cei patru brăileni sunt nemulţumiţi că Poliţia Locală nu îşi face treaba aşa cum ar trebui, în timp ce alţii consideră, dimpotrivă, că agenţii ar face exces de zel atunci când aplică anumite sancţiuni.
                   

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro