Mergi la conţinutul principal

Brăileancă acuzată de tentativă de omor după ce şi-a băgat în comă copilaşul de 1 an şi 2 luni

* procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă a unei inculpate de 24 de ani cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor în condiţii de violenţă în familie * duminică, cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a inculpatei

 

 

 

 

 

Un copilaş de numai un an şi două luni a ajuns în comă la spital, iar mama acestuia, o tânără de 24 de ani din judeţul Brăila, acuzată de tentativă de omor, a fost arestată duminică. Femeia este acuzată că şi-a agresat copilul, lovindu-l puternic în zona capului, apoi l-a dus la spital, împreună cu concubinul. Copilul era în stare gravă şi a fost transferat la spital în Bucureşti.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Brăila au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă a unei inculpate cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor în condiţii de violenţă în familie, prevăzută de art. 199 alin. (1) din Codul penal în referire la art. 32 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal. Inculpata a fost reţinută, în cauză, pentru 24 de ore, la data de 06.11.2021.

Ulterior, cererea de arestare a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.11.2021 şi până la data de 06.12.2021, inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele: Organele de urmărire penală au fost sesizate de către reprezentanţii legali ai Spitalului Judeţean Brăila-U.P.U. cu privire la faptul că un minor în vârstă de 1 an şi două luni a fost adus de către mamă şi de concubinul acesteia, în stare gravă, respectiv în comă - Glascow III. Datorită gravităţii stării minorului, acesta a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” Bucureşti, unde s-a constatat că prezenta comă Glascow III; Sindrom Silverman sau sindromul copilului bătut/smucit; leziuni cranio-cerebrale cu caracter înalt sugestiv pentru traumatism sever non-accidental; fragmente osoase detaşate, parțial lizate occipital; fractură parieto-occipital dreapta; leziuni cerebrale ireversibile.

S-a constatat urmare cercetărilor efectuate în cauză că, în perioada septembrie-02.11.2021, inculpata a pus în primejdie gravă viaţa copilului prin exercitarea unor acţiuni dar şi inacţiuni - loviri cu palma în zona corpului, cu palma puternic în zona capului, respective în zona cefei, acţiuni de smucire, zdruncinare puternică, lăsarea copilului singur în casă în patul adulţilor care nu avea grilaj de protecţie corespunzător unui copil de 1 an şi două luni care nu mergea ci doar se deplasa sprijinindu-se în mâini şi picioare, context în care acesta cădea din pat şi se lovea cu capul de pardoseala din beton acoperită cu mochetă, neacordarea îngrijirilor corespunzătoare din momentul în care a observat că minorul se simţea rău, refuzul acesteia de a solicita ajutorul cadrelor medicale (solicitare ambulanţă, contactare medic de famile etc.) aceste ultime acţiuni fiind efectuate de către concubinul său la observarea atitudinii sale pasive, care au condus la starea critică a copilului”, se arată în comunicatul transmis de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit procurorilor, informaţiile transmise de către personalul medical din cadrul instituţiei spitaliceşti, care are în grijă minorul, au arătat că şansele de supravieţuire ale copilului sunt aproape inexistente, prognosticul fiind rezervat întrucât creierul nu răspunde la stimuli.

Soluţia Tribunalului Brăila din data de 7 noiembrie este următoarea: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de arestare preventivă a inculpatei C. M. G. Dispune arestarea preventivă a inculpatei cercetată pentru tentativă la comiterea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie prevăzută de art. 32 alin. (1) Cod penal raportat la art. 188 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 199 alin (1) Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 07.11.2021 până la data de 06.12.2021, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. Potrivit anchetatorilor, femeia are mai mulţi copii, vreo şapte în total, însă o parte dintre ei au fost luaţi în grija statului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro