Mergi la conţinutul principal

Brăila vrea să fie prima pe ţară la Ora Pământului

Manifestările dedicate Orei Pământului se anunţă a fi foarte spectaculoase, anul acesta, la Brăila. Ele vor avea loc sâmbătă, 29 martie, în Piaţa Traian, începând cu orele 18.00. Organizatori sunt Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului, în colaborare cu Liceul de Artă "H. Darclee", Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Organizaţia Naţională "Cercetaşii României", filiala Brăila, Consiliul Judeţean al Elevilor, Asociaţia "Arvent" şi alte asociaţii de mediu. 

Aşa cum v-am mai informat, vor avea loc, printre altele, jonglerii cu foc, un flash mob cu peste 300 de tineri, teatru de umbre, colectă de PET-uri, colectă de borcane de sticlă, se vor putea scrie mesaje pe tema "Schimbarea suntem noi!" pe un panou de 30 metri pătraţi. De asemenea, se vor planta flori pe spaţiul verde, iar mii de borcane pictate de elevii brăileni vor fi folosite pe post de candele. Câteva biciclete vor fi aşezate pe suport fix, iar din public vor fi căutaţi voluntari care să pedaleze, astfel încât energia produsă de dinamurile respectivelor biciclete să aprindă becurile aşezate pe un panou special, în forma cuvintelor "Ora Pământului, Brăila, 2014".
După cum se ştie, în mod tradiţional, "Ora Pământului" este marcată simbolic prin închiderea, de către consumatorii casnici şi instituţiile publice a iluminatului locuinţelor, respectiv sediilor, timp de o oră. În acest sens, următoarele instituţii brăilene au ales să închidă iluminatul exterior, sâmbătă, în intervalul orar 20.30 - 21.30: Casa Memorială "Petre Ştefănescu Goangă", Bibilioteca Judeţeană "Panait Istrati", Teatrul "Maria Filotti", Muzeul Brăilei, Centrul de Creaţie, Banc Post, BRD, Hotelul "Traian" şi Primăria Municipiului Brăila. Organizatorii evenimentului de sâmbătă speră că brăilenii vor urma în număr cât mai mare exemplul instituţiilor menţionate.
După cum v-am mai informat, Brăila participă, alături de alte 12 oraşe din România, la o competiţie al cărei câştigător va primi titlul de Capitală a Orei Pământului 2014. În concurs mai sunt înscrise localităţile Adjud, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Bucureşti, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighişoara şi Tulcea. Evenimenul este coordonat de organizaţia WWF România, cea care va acorda la final titlul de Capitală a Orei Pământului oraşului câştigător. Pe locul I se va situa oraşul care va organiza cele mai originale evenimente şi acţiuni, în scopul aducerii în atenţia comunităţii locale a problemelor de mediu, dar şi a unor posibile soluţii pentru rezolvarea acestora.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro