Skip to main content

Brăila, un nou record de cazuri Covid

* 324 de cazuri noi de Covid-19 într-o singură zi * în același timp a crescut și numărul internărilor, vineri, 15 octombrie fiind 322 de pacienți Covid în spitale * pe de altă parte, a crescut și adresabilitatea la vaccinare * în 24 de ore au decis să se vaccineze aproape 1.000 de brăileni, un număr semnificativ dacă ne raportăm la ultimele săptămâni

 

 

 

 

Județul Brăila înregistrează un nou record de teste pozitive! 324 de cazuri noi de Covid-19 într-o singură zi și 16.414 de la începutul pandemiei. Totodată, situația epidemiologică de vineri, 15 octombrie, mai arată că șase pacienți au fost declarați vindecați în spitale, în timp ce trei persoane au decedat din cauze asociate covid, dintre care două din municipiu și un caz din Berteștii de Jos.

După cum era de așteptat, și numărul pacienților a crescut la Brăila la 322, ceea ce înseamnă că s-a depășit inclusiv capacitatea Spitalului Județean de Urgență Brăila, bolnavii Covid cu forme ușoare fiind preluați de Spitalul Sf. Pantelimon și Spitalul de Pneumoftiziologie. De asemenea, 237 de persoane sunt în carantină și alte 43 în izolare la domiciliu.

Partea bună este că la Brăila crește semnificativ și rata zilnică de vaccinare. Valul mare de îmbolnăviri din ultimele săptămâni și, mai ales, restricțiile impuse de autorități se pare că i-au convins pe tot mai mulți brăileni să se imunizeze împotriva Covid-19. În doar 24 de ore, aproape 1.000 de persoane s-au vaccinat la Brăila, dintre care 586 de brăileni cu dozele I și II și 285 au decis să-și completeze schema de vaccinare cu doza booster, adică cea de-a treia doză. Partea mai puțin bună este că în municipiul Brăila, persoanele care doresc să se vaccineze mai au la dispoziție doar trei soluții. Fie la medicii de familie, la Liceul Anghel Saligny, fie la centrul de vaccinare Drive thru de la mall, care, din păcate, nu va mai fi disponibil prea mult timp, potrivit Prefecturii Brăila. ” Menținem funcțional centrul de vaccinare de la mall, atât timp cât vremea ne va mai permite. Dar, în paralel, încercăm să găsim și să autorizăm o locație fixă. Am solicitat Primăriei Brăila să ne pună la dispoziție un spațiu”, ne-a declarat prefectul interimar al Brăilei, Nicolae Nițescu. Dar cum la medicii de familie este nevoie de programare, brăilenii își îndreaptă atenția mai mult spre centrele unde se pot duce oricând, fără programare.

Vă amintim că luna trecută, în cadrul unei ședințe CLM, s-a decis închiderea mai multor centre de vaccinare din Brăila, amenajate în unitățile de învățământ. Este vorba despre sălile de sport de la Școala Gimnazială ”Mihu Dragomir”, ”Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”, Liceul Tehnologic ”Edmond Nicolau”, Școala Gimnazială ”Nedelcu Chercea”, unități care și-au reluat destinația de spații de învățământ.

Potrivit ISU Brăila, de la începutul campaniei de vaccinare, în județul nostru au fost inoculate 109.165 de persoane, din care 4.526 cu doza a treia de vaccin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu