Deși mai puțin rar decât eclipsele, fenomenul astronomic numit „Super Lună" este extrem de spectaculos și a putut fi observat în multe colțuri ale lumii sâmbătă, 12 iulie. Luna este mai luminoasă și pare mai mare decât de obicei, ea aflându-se la cea mai mică distanță de Pământ. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Terra s-a aflat la „doar" 358.257 km, față de 384.400 km de obicei, de satelitul său natural. Rezultatul a fost că Luna a părut cu 14% mai mare și cu 30% mai luminoasă decât în mod obișnuit.
În acest sfârşit de săptămână a fost Lună plină, dar dacă aţi pierdut spectacolul îl puteţi vedea într-o ultimă reluare luni seară. Chiar dacă astrul nopţii intră în faza ultimului pătrar, discul selenar va fi vizibil aproape întreg (mai precis, 96 la sută din el, conform Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului București), începând cu ora 22.10, când va răsări (conform datelor aceluiaşi observator).
Dacă pierdeţi şi această ocazie, mai aveţi totuşi două şanse anul acesta să prindeţi „Super Luna"- bineînţeles, dacă cerul nu va fi acoperit de nori: pe 10 august și pe 9 septembrie.