Mergi la conţinutul principal

UPDATE Este oficial! Brăila a rămas fără prefect

* hotărârile de schimbare a prefecților și subprefecților din partea USR PLUS au apărut deja în Monitorul Oficial * după ce, zilele trecute, toți miniștrii USR PLUS și-au depus mandatele din Guvernul României, premierul Florin Cîțu a afirmat că ”dacă partidul respectiv nu mai este la guvernare, ar fi normal să plece tot aparatul”, lucru care s-a și întâmplat deja, destul de repede

 

ȘTIRE ACTUALIZATĂ După demisiile în lanț ale miniștrilor USR PLUS din Guvernul României, condus de premierul Florin Cîțu, au apărut și demiterile prefecților și subprefecților cu aceeași culoare politică. În mod surprinzător de repede, efectul de domino a produs astăzi schimbări în toate județele unde au fost învestiți prefecți și subprefecți din partea USR PLUS, inclusiv la Brăila. După ce hotărârea privind eliberarea lui Nicușor Ciocan din funcția de prefect al județului Brăila a devenit oficială, acesta a ținut să transmită mulțumiri instituțiilor cu care a colaborat, exprimându-și convingerea că Instituția Prefectului – Județul Brăila a fost percepută, în mandatul său, ca un partener deschis, activ și, mai ales, obiectiv. Mandatul meu de prefect se încheie astăzi ( n.r. – joi, 9 septembrie a.c. ). Deși scurt, început în luna martie a acestui an, mandatul a fost caracterizat prin frecvența situațiilor de urgență, fie că vorbim de inundații, pestă porcină africană, secetă sau această pandemie care ne-a schimbat radical modul de viață. Apreciez că împreună cu personalul Instituției Prefectului – Județul Brăila și cu membrii cancelariei am reușit să găsim soluții eficiente în gestionarea tuturor situațiilor cu care brăilenii s-au confruntat. Poate nu întotdeauna agreate, deciziile alese de comun acord cu colaboratorii vă asigur că au fost în litera și spiritul atribuțiilor prefectului, precum și în consonanță cu programul de guvernare. Totodată, consider că, prin transparența vădită a actului decizional, Instituția Prefectului – Județul Brăila a fost percepută în aceste luni ca un partener deschis, activ și mai ales obiectiv atât al locuitorilor județului, cât și al autorităților administrației publice locale și județene și al instituțiilor publice. Eu, personal, am fost în permanență în slujba și în sprijinul cetățeanului. Mulțumesc tuturor instituțiilor pe care le-am coordonat și celor cu care Instituția Prefectului – Județul Brăila a cooperat!  Vă doresc numai bine!”, a declarat fostul prefect al județului Brăila, Nicușor Ciocan.

Acesta a ocupat funcția de prefect timp de 6 luni. Rămâne de văzut acum cine va prelua șefia interimară a Prefecturii Brăila. Cert este că instituția mai are 2 subprefecți din partea PNL și, cel mai probabil, va fi numit unul dintre liberali.

Odată cu plecarea prefectului, în mod automat își vor pierde funcțiile și cei din Cancelaria Brăila, inclusiv directorul Gabriel Herea, un fost liberal din Tulcea, care la rândul lui a mulțumit presei pentru colaborare și a transmis tuturor gânduri de bine.

 

 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Județul Brăila rămâne fără prefect! Decizia încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial, dar cel mai probabil asta se va întâmpla cât de curând în urma declarațiilor recente făcute de premierul României, Florin Cîțu, privind demiterea tuturor prefecților și subprefecților USR PLUS.

Contactat telefonic și întrebat despre noile decizii, prefectul județului Brăila, Nicușor Ciocan a fost rezervat în declarații și a preferat să aștepte mai întâi ceva oficial. ”Eu, deocamdată, aștept publicarea în Monitorul Oficial. Am văzut și eu zvonurile și mesajele din media, atât știu și eu. N-am primit altceva oficial. Aștept publicarea în Monitorul Oficial și o să dau un punct de vedere”, a transmis prefectul Brăilei.

Acesta se află la conducerea Prefecturii Brăila din luna martie a acestui an.

Vom reveni!

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro