Mergi la conţinutul principal

Brăila găzduieşte Olimpiada Naţională de Industrie Textilă şi Pielărie

• competiţia se desfăşoară săptămâna aceasta, între 24-28 aprilie • în programul olimpiadei sunt cuprinse vizite la Muzeul Brăilei, Centrul de Creaţie, fabrica Braiconf şi o excursie pe Dunăre cu nava Borcea

 

Săptămâna aceasta, între 24-28 aprilie, judeţul Brăila găzduieşte cei mai buni  elevi din întreaga ţară la disciplinele din aria curriculară “tehnologii”, domeniul  “industrie textilă şi pielărie”. Vorbim despre 44 de elevi din 28 de judeţe, 24 de clasa a XI-a şi 20 de clasa a XII-a, de la liceele cu profil tehnic, şi de 28 de profesori însoţitori.

Pe 24 aprilie, după sosirea delegaţiilor, este programată festivitatea de deschidere a olimpiadei, eveniment ce va începe la ora 18.00, la Teatrul “Maria Filotti”. 
A doua zi, pe 25 aprilie, olimpicii vor susţine proba scrisă la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, urmând ca, în aceeaşi zi, să se efectueze corectarea lucrărilor şi să se afişeze rezultatele. 
Pe 26 aprilie, concurenţii se vor recrea vizitând oraşul şi împrejurimile. Printre obiectivele propuse de organizatori se numără faleza Dunării, Muzeul Brăilei, Centrul de Creaţie, renumita fabrică Braiconf şi, dacă vremea va permite, în plan este prevăzută şi o excursie pe Dunăre cu Nava Borcea.

Joi, 27 aprilie, liceenii vor susţine probele practice, tot la Colegiul “Ed. Nicolau”. După-amiază, la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele finale, iar între 17.00-18.00 va avea loc festivitatea de premiere în Aula Universităţii “Constantin Brâncoveanu”.

Delegaţiile judeţelor participante vor fi cazate la Hotel Flora din Lacul Sărat.

Olimpiada Naţională de Industrie Textilă şi Pielărie este organizată de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Primăria Brăila, Liceul Tehnic “Ed. Nicolau”, în colaborare cu Teatrul “Maria Filotti” Brăila şi Universitatea “Constantin Brâncoveanu” Brăila.

Anul acesta, judeţul nostru găzduieşte pentru a doua oară etapă naţională a unui concurs de execelenţă, după Olimpiada Naţională de Arta actorului din perioada 9 -12 aprilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro