• filmul are loc astăzi, la ora 20.00, pe terasa Sunrise Marina • intrarea este liberă
Brăila Film Festival, ediţia a doua, eveniment organizat de Asociaţia Culturală “CineFeel” Brăila, continuă cu o nouă proiecţie. Joi, de la ora 20.00, pe terasa Sunrise Marina, brăilenii sunt invitaţi să vizioneze filmul documentar “Into the empty quarter”.
Filmul prezintă povestea lui Leon, care în noiembrie şi decembrie 2012 a traversat 1000 de mile din deşertul Empty Quarter dintre Oman şi Emiratele Arabe Unite. Călătoria a început în Salalah, Oman, şi s-a încheiat şase săptămâni mai târziu în strălucitorul Dubai, EAU. Călătoria a urmărit aproximativ una dintre rutele exploratorului britanic Sir Wilfred Thesiger, care a traversat deşertul în anii 1940.
Intrarea este liberă, însă numărul de locuri este limitat în contextul Covid-19. De aceea, organizatorii festivalului vă recomandă să faceţi o rezervare la numărul de telefon 0722.608.938.
Reamintim că cea de-a doua ediţie Brăila Film Festival aduce în faţa publicului băilean atât filme documentare cât şi filme artistice. Evenimentul face parte din proiectul “Brăila - Port la Dunăre@ culturală” al Asociaţiei Culturale “Cinefeel” Brăila, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Brăila.
Şi vineri sunteţi invitaţi la film!
Vineri, de la ora 21.00, tot pe terasa Sunrise Marina, brăilenii pot veni să vadă filmul “Nothing Fancy”, peliculă ce rulează în cadrul Itinerama Travel Film Festival, CineFeel Brăila fiind partener în acest proiect. Şi la acest film intrarea este gratuită!
“Nothing Fancy” reprezintă o perspectivă intimă şi sinceră asupra lumii ciudate a Dianei Kennedy, o expatriată britanică în vârstă de 95 de ani, autoarea unei cărţi de bucate, considerată ca fiind cea mai mare specialistă din lume în bucătăria mexicană.
Având doar 1,5 metri înălţime şi un pronunţat accent britanic, Diana critică dur orice persoană care nu este de acord cu opiniile sale în materie de tradiţii culinare mexicane sau dacă, Doamne fereşte!, nu reciclează. Autoare a nouă cărţi de bucate mult lăudate, Diana a petrecut aproape 70 de ani explorând Mexicul (de obicei, singură, în camioneta ei) cercetând variata şi complexa bucătărie a ţării. De două ori laureată a Premiului James Beard, Diana a fost decorată cu Ordinul Şoimul Aztec al guvernului mexican în 1982, iar în anul 2002 a devenit membră a Ordinului Imperiului Britanic din Regatul Unit. În pofida realizărilor sale remarcabile, Diana este greu de caracterizat; deseori, se spune despre ea că ar fi o „Julia Child a Mexicului”. Totuşi, dat fiind stilul său, Diana preferă o altă poreclă: „Mick Jagger al Bucătăriei Mexicane”.
Filmul explorează viaţa vibrantă şi neconvenţională a Dianei, amestecând cinévérité-ul cu imagini de arhivă, fotografii şi interviuri. Fie că îi instruieşte pe chefii de la binecunoscuta ei şcoală de bucătărie, fie hoinăreşte la volanul camionetei sale pe străzile pietruite din Zitácuaro sau stă la soare pe balconul ei cu un scotch, Diana e captivantă, îndrăzneaţă, spirituală şi, fără îndoială, ea însăşi.