Mergi la conţinutul principal

Brăila este în scenariul verde! De luni se reiau cursurile fizice în școli

* cu câteva excepții, majoritatea școlile brăilene se află în scenariul verde, adică rata de infectare este sub 1 la mia de locuitori * în scenariul galben sunt doar patru școli din comunele Siliștea, Zăvoaia, Gemenele și Jîrlău

 

 

 

E oficial! Școlile se vor redeschide de luni, iar după o lungă perioadă de cursuri online elevii brăileni se vor întoarce în bănci. Ministerul Educației a publicat lista localităților care se află în scenariul verde, galben și roșu. Cu  excepția școlilor din comunele Siliștea, Zăvoaia, Gemenele și Jirlău, care se află în scenariul galben, restul școlilor din municipiul și județul Brăila vor relua cursurile față în față începând de luni, 8 februarie.

Iată și ce presupun exact aceste scenarii:

Scenariul verde (scenariul 1) - incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori. În acest scenariu vor veni la grădiniță și școală toți preşcolarii şi elevii, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie

Scenariul galben (scenariul 2) - incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. În scenariul acesta, vor veni fizic la cursuri toți preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie. Restul claselor vor face ore online.

Scenariul roșu (scenariul 3) - incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori. La cursurile fizice vor participa doar preșcolarii și elevii din învăţământul primar, iar restul claselor vor face ore online.

Brăila nu are nicio localitate în scenariul roșu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro