Mergi la conţinutul principal

Brăila: Echipa mobilă de vaccinare asigură rapelul în județ

* în zilele următoare caravana de vaccinare va ajunge în comunele Râmnicelu, Roșiori și Bărăganul pentru asigurarea schemei complete de vaccinare a persoanelor eligibile cu vârsta de peste 12 ani

 

Echipa mobilă de vaccinare continuă campania de imunizare a populației în județul Brăila. Potrivit unui comunicat de presă emis ieri, de Prefectura Brăila, caravana de vaccinare va asigura, în următoarele trei zile,  rapelul sau doza booster în localitățile Râmnicelu, Roșiori și Bărăganul, dar și inocularea altor persoane eligibile cu vârsta de peste 12 ani. Astfel, conform informațiilor puse la dispoziție de către Instituția Prefectului, la solicitarea Primăriei Râmnicelu, la nivelul Nucleului de coordonare a vaccinării împotriva Sars-CoV-2 Brăila, s-a identificat o soluție în acest sens și s-a dispus constituirea unui echipe mobile de vaccinare arondată centrului din cadrul sălii de sport a Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny” și deplasarea la Râmnicelu, miercuri, 8 decembrie, pentru asigurarea fluxului de vaccinare, în intervalul orar 10.00 - 14.00, la dispensarul din localitate.

Potrivit aceleiași surse, campania de vaccinare în județ va continua joi, 9 decembrie, când echipa mobilă de vaccinare va ajunge în comuna Roșiori, pentru continuarea campaniei de vaccinare pentru persoanele eligibile de peste 12 ani care au solicitat inocularea fie cu prima doză de ser anti-Covid, fie cu doza de rapel sau booster.  Aici, vaccinarea se va desfășura în intervalul orar 10.00 - 13.00, la sediul din strada Trandafirului, nr.32.

Vineri, 10 decembrie, echipa mobilă va ajunge în UAT Bărăganu, pentru asigurarea fluxului de vaccinare, în intervalul orar 10.00 - 13.00, la dispensarul din localitate.

Transportul personalului va fi asigurat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila, echipa fiind însoțită și de o ambulanță SMURD, iar vaccinurile disponibile vor fi cele de la Pfizer și Johnson & Johnson.

Potrivit Prefecturii Brăila, cea mai recentă deplasare în județ a echipei mobile de vaccinare a fost în comuna Dudești, în data de 3 decembrie, când au fost au fost inoculate, în total, 97 de persoane, cele mai multe cu doza a doua de ser anti-Covid.

Cea mai recentă situație a vaccinării transmisă de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila arată că, până la acest moment, peste 155.000 de persoane au fost inoculate cu cel puțin o doză de ser anti-Covid, din care peste 90.000 de persoane au schema completă de vaccinare, iar aproape 17.000 au doza booster.

La nivel de județ se observă, din nou, o scădere semnificativă a numărului de persoane care se vaccinează zilnic împotriva Covid-19. Dovadă că luni, 6 decembrie a.c., abia 542 de persoane au trecut pragul centrelor de vaccinare din Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro